Apdovanojimus organizuojanti britų bendrovė „Skytrax“ atliko tyrimą, kurio metu analizavo informaciją apie 550 oro uostų iš viso pasaulio.

„Atsakingiausio elgesio su atvykusių keleiviu bagažu apdovanojimas teikiamas įvertinus įvairius kriterijus, tačiau svarbiausi šiuo atveju – greitis ir bagažo grąžinimo kokybė, personalo paslaugos, apie bagažą pateikiama informacija ir taip toliau“, – „The Telegraph“ sakė „Skytrax“ rinkodaros vadovas Peteris Milleris.

Kalbant apie bagažą, puikiai pasirodė dauguma Japonijos oro uostų. Geriausiųjų dešimtuke taip pat atsidūrė ir Tokijo Hanedos oro uostas ir Naritos tarptautinis oro uostas.

„Priežastys, kodėl Japonijos oro uostuose praktiškai niekada nekyla problemų dėl bagažo, išlieka mįslingos, tačiau iš esmės tai lemia pedantiškas personalo požiūris į darbą ir disciplina, padedanti užtikrinti maksimalią teikiamų paslaugų kokybę“, – mano P.Milleris.

Šeši geriausi oro uostai yra Azijoje, po jų sąraše – Kopenhagos, Miuncheno ir Ciuricho oro uostai.

Geriausiu pasaulio oro uostu pripažintas Čangi oro uostas Singapūre, o Londono Hitrou oro uostas liko tik aštuntas. London Sičio oro uostui atiteko 32 vieta, Gatviko oro uostui – 40 vieta, Stanstedo oro uostui – 73, o Mančesterio – 80 vieta.

Kansajo tarptautinis oro uostas bendrame geriausiųjų sąraše liko dvyliktas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)