Kaip penktadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas", J.Razma siūlo tiksliau reglamentuoti, kada ir kokio turinio pažymas specialiosios tarnybos turi pateikti.

Politikas yra įsitikinęs, kad pažymose neturėtų likti vietos neaiškioms arba dviprasmiškoms sąvokoms, kuriomis galima pasinaudoti pakreipiant įvykius kam nors naudinga vaga.

Konservatorius taip pat mano, kad visi privatizavimo dalyviams taikomi patikimumo reikalavimai turėtų būti nurodomi privatizavimo sąlygose.

Tuomet būtų aiškūs kriterijai, pagal kuriuos ir būtų galima vertinti pretendentus įsigyti valstybės turto.

Politikas siūlo šiuo atveju atkreipti dėmesį į tai, kad, vertindamos "Kauno kelių" aukcioną laimėjusią įmonę Vandens pramogų centrą, tarnybos pateikė prieštaringas pažymas.

Dvi svarbiausios institucijos - Valstybės saugumo departamentas ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba - neįžvelgė kliūčių pirkti "Kauno kelius".

Žiniasklaidoje teigiama, kad "Kauno kelių" akcijų pardavimo aukcioną laimėjusios įmonės akcininkas sulaukė grasinimų, jog bus paskelbtas nepatikimu pirkėju, jeigu neparduos laimėjimo už 2 mln. litų su EBSW grupuote siejamiems Kauno verslininkams.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją