Kaip sa­kė „Al­kes­tos“ ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Ri­man­tas Ma­laš­ke­vi­čius, ben­dro­vės veik­lo­je dar ne­bū­ta, kad maž­daug per dvi sa­vai­tes dar­be su­si­ža­lo­tų du dar­buo­to­jai.
 
Rug­sė­jo 1-ąją Aly­taus ap­skri­ties vy­riau­sia­sis po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tas ga­vo pra­ne­ši­mą, kad į ap­skri­ties Sta­sio Ku­dir­kos li­go­ni­nę krei­pė­si 1965 me­tais gi­męs „Al­kes­tos“ dar­buo­to­jas, dar­bo me­tu su­ža­lo­tas juos­ti­nio ga­te­rio. Jis, kaip ma­no­ma, ne­si­lai­kė sau­gaus at­stu­mo nuo ga­te­rio ir su­si­žei­dė ko­ją. Su­tei­kus pa­gal­bą li­go­ni­nė­je, iš­leis­tas gy­dy­tis na­mo.
 
Tre­čia­die­nį po­li­ci­jai iš li­go­ni­nės pra­neš­ta, kad čia at­si­dū­rė 1991 me­tais gi­męs šios ben­dro­vės dar­buo­to­jas, ku­rį pri­spau­dė me­ta­li­nė kon­struk­ci­ja. Tai at­si­ti­ko įmo­nės ties Dai­nų slė­niu sta­to­mo pės­čių­jų ir dvi­ra­čių til­to per Ne­mu­ną te­ri­to­ri­jo­je.
 
Kro­vi­ni­niam au­to­mo­bi­liui at­ve­žus me­ta­li­nes plokš­­tes, stro­puo­to­jas, sto­vė­da­mas ant au­to­mo­bi­lio plat­for­mos, ka­bi­no plokš­tę, kad pa­kel­tų kra­nas, ši kliu­dė dar­buo­to­ją ir jam stuk­te­lė­jo į ko­ją. Žmo­gus pa­ty­rė de­ši­nio­jo blauz­di­kau­lio lū­žį – tai nu­sta­ty­ta Aly­taus ap­skri­ties Sta­sio Ku­dir­kos li­go­ni­nė­je. Su­tei­kus pa­gal­bą vy­ras taip pat iš­leis­tas gy­dy­tis į na­mus.
 
R.Ma­laš­ke­vi­čiaus tei­gi­mu, su­si­ža­lo­ję dar­bi­nin­kai tu­rė­jo vi­sus rei­kia­mus ates­ta­tus ir kva­li­fi­ka­ci­jas, ko­dėl at­si­ti­ko ne­lai­mė, aiš­kin­sis ben­dro­vės dvi­ša­lė ko­mi­si­ja su dar­bų sau­gos spe­cia­lis­tais, lau­kia­ma po­li­ci­jos pra­dė­tų iki­teis­mi­nių ty­ri­mų re­zul­ta­tų. Abiem ne­lai­min­giems at­si­ti­ki­mams „Al­kes­to­je“ iš­tir­ti pra­dė­ti iki­teis­mi­niai ty­ri­mai pa­gal Bau­džia­mą­jį ko­dek­są dėl dar­bų sau­gos ir svei­ka­tos ap­sau­gos rei­ka­la­vi­mų pa­žei­di­mų.
 
Kaip tvir­ti­no Vals­ty­bi­nės dar­bo ins­pek­ci­jos Aly­taus sky­riaus ve­dė­jas Vy­tau­tas Ge­gu­žis, ant­ro­jo ne­lai­min­go at­si­ti­ki­mo prie­žas­tis ir da­bar be­veik aiš­ki – kra­ni­nin­kas ne­ga­lė­jo kel­ti plokš­tės, kol dar­buo­to­jas sto­vė­jo ant plat­for­mos, o stro­puo­to­jas tu­rė­jo nu­lip­ti nuo au­to­mo­bi­lio plat­for­mos ke­liant plokš­tę.
 
Šie ne­lai­min­gi at­si­ti­ki­mai pri­ski­ria­mi prie leng­vų ir juos, V.Ge­gu­žio tvir­ti­ni­mu, tu­ri tir­ti „Al­kes­tos“ dvi­ša­lė ko­mi­si­ja, su­da­ry­ta iš darb­da­vio ir dar­buo­to­jų at­sto­vų.
 
Vals­ty­bi­nės dar­bo ins­pek­ci­jos Aly­taus sky­riaus duo­me­ni­mis, per­nai Aly­taus ap­skri­ty­je už­fik­suo­ti 142 leng­vi ne­lai­min­gi at­si­ti­ki­mai dar­be, šį­met – 76. Dėl to­kių at­si­ti­ki­mų Dar­bo ins­pek­ci­jai ne­pra­ne­ša­ma, tik pri­sta­to­mi šių įvy­kių iš­ty­ri­mo ak­tai, pra­neš­ti ins­pek­ci­jai bū­ti­na at­si­ti­kus sun­kioms ir mir­ti­noms ne­lai­mėms dar­be. Apie pas­ta­ruo­sius įvy­kius vals­ty­bi­nius dar­bo ins­pek­to­rius pri­va­lo in­for­muo­ti gy­dy­mo įstai­gos ar įmo­nės, ku­rio­se tai įvy­ko.