Seimo pirmininkas pripažino, kad ne tik miestų savivaldybės, bet ir Vyriausybė turi prisidėti sprendžiant duobėtų gatvių problemą.

„Problema yra, tačiau – ne tik Kauno. Ir kituose miestuose tų duobių yra. Kaunas – didelis miestas, yra daug gatvių, todėl ir tų duobių daug yra. Aš manau, kad meras puikiai žino šias problemas ir čia Kauno savivaldybės spręs. Manau, kad savivaldybė turi savo viziją. Žinoma, ir Vyriausybei reikia prisidėti prie problemos sprendimo ir ieškoti būdų, kaip pagerinti situaciją. Ši problema aktuali visuose miestuose ir pakankamai problematiška judėti“, - teigė V. Gedvilas.

A. Kupčinskas sakė, kad Vyriausybė turėtų dėmesį skirti ne tik magistralėms, bet ir vietinėms reikšmės keliams.

„Aš noriu pasakyti, kad 200 mln. Lt akcizo mokesčio kauniečiai sumoka degalinėse. Kai gauname 10-11 mln. Lt tai prie geriausių norų ir geriausių vadovų gatvių nesutvarkysi. Šiandien turbūt matėte, kad prasidėjo gatvių tvarkymo darbai. Finansavimo nėra daug ir jo tikrai nepakanka. Iš savo pusės ką galėsime, tą sutvarkysime, bet valstybinio požiūrio šiuo klausimu nėra. Visas valstybės dėmesys nueina autostradoms ir valstybinės reikšmės keliams“, - teigė Kauno meras.

A. Kupčinskas vylėsi, kad ateityje vietinėms reikšmės keliams bus skirtas didesnis finansavimas.

„Šios Vyriausybės programoje numatyta, kad iki 30 proc. akcizo mokesčio turėtų būti skiriama vietinės reikšmės keliams. Priminsiu, kad dabar yra skiriama 20 proc. Ši koalicija yra įsipareigojusi ir lauksime 2014 metų. Aš manau, kad dėmesys vietinės reikšmės keliams turi augti“, - teigė A. Kupčinskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)