Artimiausiame Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje bus svarstoma, ar panaikinti sprendimą, kuriuo SĮ „Susisiekimo paslaugos“ pavesti teikti taksi dispečerinės paslaugas.

Prie taksi dispečerinės galėjo prisijungti tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys. Teigiama, kad dispečerinė turėjo sutartis su 36 individualia veikla užsiimančiais taksi vežėjais, tačiau dienos metu dirbančių taksistų skaičius svyravo nuo 0 iki 6. Savaitgalio naktimis – iki 16. Tai vos pusė sutartis pasirašiusių taksi paslaugų teikėjų.

Patrigubino pajėgumus

„Vilniaus veža“, į kurią persikėlė taksi dispečerinė, vadovas Benas Baltusis teigė, kad atiduoti dispečerinę iš „Susisiekimo paslaugų“ paprašyta po to, kai pamatyta, kad atskirose įmonėse veikiančios grandys negali užtikrinti kokybiško paslaugų suteikimo.

„Man atsibodo gauti skundus dėl institucijos (taksi dispečerinės – DELFI), kurios aš visai nekontroliuoju, ir atsiprašinėti. Aš jau buvau pavargęs, - teigė B. Baltusis. - Kai dispečerinė randasi visai kitame miesto gale [...] niekam nepaaiškinsi, kad tai visai kita įstaiga. Negali nei darbuotojų kontroliuoti, nei jų grafikų dėlioti“.

Pasak „Vilnius veža“ vadovo, prie taksi dispečerinės ir toliau galės jungtis nepriklausomi taksistai, tačiau į juos bus žiūrima atsargiau, užtikrinama paslaugų kokybė.

„Jei pasirašoma sutartis ir tikimasi naujų automobilių, o atvažiuoja seni, susmirdę su rusiška muzika...“, - vaizdžiai kalbėjo B. Baltusis.

Pašnekovas tiki, kad perėmus dispečerinės veiklą bus sulaukiama mažiau nusiskundimų iš klientų. „Susisiekimo paslaugų“ prižiūrimoje dispečerinėje veikė viena linija, o skambučių buvo sulaukiama apie 7-8 tūkst. per mėnesį. Dabar piko metu jau veikia iki trijų dispečerių.

„Mes trigubai praplatinome linijas ir galimybes prisiskambinti. Dabar aptarnaujame iki 85 proc. skambučių, anksčiau buvo aptarnaujama iki pusės“, - aiškino „Vilniaus veža“ vadovas.

Primename, kad sostinės mero Artūro Zuoko inicijuota taksi dispečerinė veiklą pradėjo praėjusių metų žiemą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)