„Pirmiausia ir juridiniams asmenims, ir privatiems asmenims, kurie turi transporto priemones, mokesčio nebus. Aš negaliu garantuoti ilgalaikiame procese, ar jis bus, ar nebus - dauguma Europos Sąjungos šalių turi tokį mokestį, ir dabar yra atvykęs Tarptautinis valiutos fondas, ir jis savo išvadose teigia, kad toks mokestis yra reikalingas Lietuvoje, bet galiu pasakyti, kad mes šiais metais šito mokesčio nesiūlysim“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė premjeras.

Trečiadienį jis sakė, kad mokestis nebus įvedamas, politikams dėl to neradus sutarimo, o per krizę neišmokėtų pensijų dalis šiemet bus kompensuojama pajamomis, gautomis iš ekonomikos augimo.

Vilniuje šiuo metu dirbantys Tarptautinio valiutos fondo (TVF) atstovai, pasak konservatoriaus Andriaus Kubiliaus, kritiškai vertina Vyriausybės ketinimus lėšų pensijoms kompensuoti gauti iš naujų mokesčių arba juos didinant.

Ieškant šaltinių kompensuoti per krizę sumažintas pensijas, prieš kelias savaites finansų ministras Rimantas Šadžius pasiūlė įvesti transporto priemonių mokestį, jas apmokestinant pagal variklio tūrį - toks būdas pasirinktas esą dėl paprasto administravimo, o priklausoma nuo jo, mokestis siektų 90-590 litų.

Anksčiau teigta, kad šis mokestis biudžetą papildytų apie 200 mln. litų per metus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)