„Boeing Commercial Airplanes“ vadovas Kevinas McAllisteris paliks bendrovę nedelsiant, pranešė „Boeing“. Jį pakeis Stanas Dealas, iki šiol vadovavęs „Boeing Global Services“.

Apie vadovų rotaciją paskelbta po to, kai buvo paskelbtas „Boeing“ pilotų susirašinėjimas, kuriame jie aptaria su „Boeing 737 Max“ skrydžio valdymo sistema MCAS susijusias problemas.

Po dviejų katastrofų pernai spalį Indonezijoje ir kovo 10 d. Etiopijoje, nusinešusių iš viso 346 žmonių gyvybes, „Boeing 737 Max“ orlaivių skrydžiai yra draudžiami tol, kol bus išaiškintos tikslios tragedijų priežastys.

Preliminarūs juodųjų dėžių duomenys parodė, kad Indonezijos „Lion Air“ ir Etiopijos „Ethiopian Airlines“ pilotų valdomų orlaivių katastrofos galėjo būti panašios.

„Visa mūsų „Boeing“ komanda yra susitelkusi ties veiklos kokybe ir saugumo vertybėmis. Esame pasiryžę įvykdyti savo įsipareigojimus ir atgauti reguliuotojų, klientų ir kitų suinteresuotų asmenų pasitikėjimą“, – „Boeing“ pranešime cituojamas generalinis direktorius Dennisas Muilenburgas.

Anksčiau šį mėnesį D. Muilenburgas neteko valdybos pirmininko posto, tačiau jis vis dar vadovauja bendrovei. Kai kurie analitikai mano, kad tai yra artėjančio D. Muilenburgo pasitraukimo iš bendrovės ženklas. Manoma, kad vadovas trauksis, kai „Boeing 737 Max“ vėl bus leista vykdyti skrydžius.

K. McAllisteris prie „Boeing“ prisijungė 2016 m. lapkritį, prieš tai vadovavęs „General Electric“ aviacijos padaliniui. Jis yra aukščiausias „Boeing“ vadovas, kurį „Boeing 737 Max“ krizė išvertė iš posto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją