Vairuotojui „talkino“ kabinoje kartu važiavęs draugas. Pasak A.Bartusvičiaus, pastarasis plūdosi itin įsikarščiavęs, kol senukas užsikėlė dviratį ant šaligatvio ir pasivedė jį toliau.

Tačiau abu eismo dalyviai vėliau vėl susitiko prie šviesoforo – čia vairuotojas ir jo draugas vyriškį ėmė plūsti dar labiau ir net grasino primušti.

Tuo tarpu troleibuso vairuotojas tvirtina pyptelėjęs dviratininkui, mat artėjo prie stotelės ir jau turėjo į ją sukti, o „kalbėjo“ su senuku jo draugas.

A.Bartusevičius AB „Autrolis“ vadovams įteikė raštą, kuriame reikalauja, kad minėtasis vairuotojas jo viešai atsiprašytų, kadangi ir įžeidė viešai. Tačiau dviratininkas negali pasakyti, koks turėtų būti jo reikalaujamas viešas atsiprašymas.

Bendrovės „Autrolis“ teigimi, tai pirmasis toks skundas jų istorijoje, kai troleibuso vairuotoju skundžiasi kitas eismo dalyvis. Įmonės vadovai sako darbuotojo nubausti jie negali, nes tokios situacijos nenumatytos darbo kodekse. Pinigine bauda už viešosios tvarkos pažeidimą nubausti nekultūringąjį vairuotoją galėtų tik policija.

Įmonė vairuotoją nubausti galėtų tik jeigu šis būtų nekultūringai pasielgęs su keleiviu. Tokiu atveju darbuotojui būtų nuskaičiuota 10 procentų nuo atlyginimo.

Kauno valdininkai šiuo metu įgyvendina tarptautinį projektą „Vivaldi“. Jo esmė – ekologiško transporto (dviračių) propagavimas, orą teršiančių automobilių mažinimas miesto gatvėse. Viena valdininkų užduočių – raginti gyventojus daugiau važinėti dviračiais.

Šaltinis
Kauno radijo ir televizijos žinių tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją