„Šios idėjos parodo, kiek toli JAV yra pasirengusios žengti kovoje su Kinija dėl to, kas aprūpins pasaulį pažangiausiomis technologijomis“, – rašo leidinys.

Kinijos telekomunikacijų milžinė dabar kontroliuoja apie 28 proc. pasaulinės telekomunikacijų įrangos rinkos, ją parduoda „nuo Azijos iki Vokietijos“. Tuo tarpu JAV tiekėjai vis dar yra pernelyg smulkūs, kad galėtų konkuruoti su „Huawei“, o tai reiškia, kad dideli bevielio ryšio operatoriai, nenorintys kiniškos įrangos, kol kas gali pasikliauti tik trimis gamintojais – „Ericsson“, „Nokia“ ir „Samsung Electronics“, pažymi WSJ.

Anot jo šaltinių, Baltieji rūmai yra pasirengę skatinti JAV technologijų lyderius, tokius kaip „Cisco Systems“, perimti „Ericsson“ ar „Nokia“.

JAV valdžia planuoja numatyti mokesčių lengvatas, teikti finansavimą ar kitokią paramą šalies įmonėms, investuosiančioms į vieną iš Europos 5G įrangos gamintojų, tačiau, kaip tvirtina WSJ šaltiniai, Amerikos verslas suinteresuotas perimti palyginti nedidelio pelningumo bendroves.

Tuo pat metu Baltuosiuose rūmuose svarstoma galimybė paremti atviros 5G technologijos kūrimą Jungtinėse Valstijose.

WSJ skelbia išsiaiškinęs, kad ekspertų grupė, kurioje – ir buvęs NASA direktorius Danielis Goldwinas bei buvęs „Nokia“ vyriausiasis vadybininkas Hosseinas Muinas, parengė ataskaitą Baltiesiems rūmams. Ekspertai pasiūlė su federalinės vyriausybės parama sukurti technologijų konsorciumą, kuris galėtų pasivyti „Huawei“ kuriant 5G tinklų technologijas. Šią idėją palaiko privačių investuotojų grupė, vadovaujama „Cerberus Capital“.

„Pirmą kartą šiuolaikinėje istorijoje JAV netapo naujos kritinių technologijų bangos lyderėmis“, – perspėjama šioje ataskaitoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)