Už Atlanto nuotaikos buvo kiek pakilesnės, S&P 500 indekso vertei augant +0,09 proc., o Dow Jones didėjant +0,4 proc.

Prie teigiamų investuotojų nuotaikų prisidėjo kylanti žaliavinės naftos kaina. Bren Oil kaina už barelį pirmą kartą nuo praeitų metų gruodžio mėnesio kirto 40 JAV dolerių ribą ir dienos pabaigoje apsistojo ties 40,84 (+5,48 proc.) JAV doleriais, o WTI Oil stiebėsi iki 37,90 JAV dolerių su +5,51 proc. dienos pokyčiu.

Tokį žaliavos augimą paskatino spekuliacijos, kad didžiausios naftos eksportuotojos gali imtis papildomų priemonių, kurios artimoje perspektyvoje galėtų iššaukti mažesnę pasiūlą, o tai automatiškai prisidėtų prie šios žaliavos brangimo.

Šiandien ryte Vokietijoje buvo paskelbta, kad pramonės produkcijos aktyvumas sausio mėnesį kilo 3,3 proc. (prognozė 0,5 proc.; buvusi reikšmė -0,3 proc.).

Prie svarbesnių naujienų šiandien galima priskirti euro zonos patikslintą 2015 metų ketvirtojo ketvirčio BVP. Remiantis analitikų prognozėmis šis rodiklis turėtų nesikeisti ir sudaryti +0,3 proc. augimą.

Valiutų rinkos

Pirmadienį EUR/USD valiutų santykis augo +0,08 proc. iki 1,1014 ribos, o šiandien pastarojo vertė dar šiek tiek yra padidėjus iki 1,1035 (09:51 val.).

Paskelbta informacija apie Vokietijos pramonės produkcijos duomenis suteikia optimizmo, kad didžiausia Euro zonos ekonomika rodo pagyvėjimą, o tai gali turėti įtakos ECB sprendimui dėl euro zonos ekonomikos skatinimo apimčių.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Pirmadienį Talino (-0,42 proc.) ir Rygos (-0,15 proc.) biržose jautėsi investuotojų pesimistinės nuotaikos, o Vilniaus indeksas buvo stumiamas į viršų, sudarant +0,58 proc. pokytį.

Aktyviausia prekyba vakar dieną vyko komercinio banko „Šiaulių bankas“ akcijomis, bendrai apyvartai pozicijoje viršijant 200,3 tūkst. eurų ir akcijos kainai stiebiantis +1,28 proc. iki 0,317 euro už vienetą.

Bendrovė svarbesnių naujienų nepaskelbė, o artimiausia svarbesnė data yra šios savaitės trečiadienis, kuomet bus išplatintas pranešimas apie eilinio visuotinio akcininkų susirinkimo (VAS) šaukimą bei bus pristatomi sprendimo projektai šaukiamam VAS.

Antra pagal prekybą liko Estijos biržoje listinguojama bendrovė „Tallink Grupp“, pastarosios akcijos kainai stiebiantis +0,11 proc. iki 0,927 euro ir dienos apyvartai viršijant 142,5 tūkst. eurų.