Nuo 2011 metų sausio 3d. į indeksą naujai bus įtrauktos „Linas Agro Group“ bei „Panevėžio statybos trestas“, o išbraukiamos „City Service“ bei „Snoras“ bendrovių akcijos. Visi šie pokyčiai atsispindėjo šios dienos prekyboje. Bankas „Snoras“ vertybinių popierių kaina koregavosi 3,61 proc.

iki 0,481, o akcijų perleista už daugiau kaip 230 tūkst. eurų. Tuo tarpu indekse likusio „Ūkio banko“ vertybinių popierių perleista beveik už pusę milijono eurų bei fiksuotas daugiau kaip trijų procentų kainos kilimas.
Investuotojai pardavinėjo iš minėto indekso išbraukiamas „City Service“ akcijas, kurių perleista už daugiau kaip 400 tūkst. o kaina koregavosi 2 proc. Tuo tarpu į indeksą įtrauktų „Linas Agro“ bei „Panevėžio statybos trestas“ bendrovių akcijų kaina kilo beveik 7 proc. o popierių perleista už atitinkamai 262 bei 180 tūkst. eurų.

NASDAQ OMX Talino biržos indekso reikšmė kilo 0,17 proc. Apyvarta perkopė 1,9 mln. eurų. Taline taip pat prekybai įtaką darė su „OMX Baltic 10“ indeksu siejamos bendrovės. Iš sąrašo išbrauktos bendrovės „Merko Ehitus AS“ vertybinių popierių perleista už daugiau kaip 800 tūkst. eurų, o šių kaina koregavosi beveik trim procentais. Tuo tarpu į indeksą įtrauktos „Nordecon International“ akcijos kilo 6,39 proc. bei pasiekta solidi 350 tūkst. eurų apyvarta.

NASDAQ OMX Rygos indeksas nežymiai kilo 0,79 proc. Apyvarta perkopė 83 tūkst. latų. Ketvirtadienio prekybos sesijos metu daugiausia suprekiauta farmacijos bendrovės „Grindeks“ vertybiniais popieriais, kurių perleista už beveik 30 tūkst. latų, o akcijos išliko nepakitusi - 6,70 lato.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją