„Invaldos“ akcijų vertė koregavosi 3 proc. po paskelbtų neįspūdingų rezultatų, bankų akcijų vertės krito po vakar pasirodžiusių duomenų apie paskolų portfelių mažėjimą. Neigiamos nuotaikos persimetė ir į kitas pozicijos – iš viso net 15 pozicijų fiksavo neigiamus pokyčius. Įmonių grupės „Alita“ akcijų vertė krito net 79 proc., tačiau buvo sudarytas tik vienas smulkus sandoris.

Taline prekybos akcijomis apimtys perkopė 1 mln. eurų, vyravo neigiamos nuotaikos. Estų biržos indeksas mažėjo 0,6 proc. Tik viena pozicija – „Tallink Grupp“ – sugebėjo atsispirti neigiamoms nuotaikoms ir fiksavo 1,1 proc. teigiamą pokytį. Biržos flagmanų „Silvano Fashion Group“ ir „Olympic Entertainment Group“ apyvartos viršijo 430 tūkst. eurų, matėme atitinkamai 4,3 proc. ir 2,1 proc. korekciją.

“Silvano Fashion Group” prekyboje ir toliau dominavo vienas estų tarpininkas. „Tallinna Vesi“ akcijų augimas stabtelėjo – 0,12 proc. minimalus neigiamas pokytis, akcijų suprekiauta už 29 tūkst. eurų. Verta paminėti, jog buvo sudaryti 3 tiesioginiai sandoriai „Silvano Fashion Group“ akcijomis.

Rygos biržoje nuotaikos buvo kiek skirtingos, akcijų indeksas ūgtelėjo 0,3 proc., kilusių ir kritusių akcijų skaičius buvo vienodas. Apyvarta siekė 70 tūkst. latų, tačiau net 54 tūkst. latų buvo suprekiauta „SAF Technika“ akcijomis – tai sudaro apie 1 proc. įmonės kapitalizacijos. Akcijų vertė krito 6,5 proc. Kitose pozicijose aktyvumo nesimatė, galima išskirti tik „Ditton pievadkezu rupnica“ akcijas, kurių buvo perleista už 7,6 tūkst. latų, o vertė pakilo 24 proc.

Vakar „Invalda“ paskelbė rinkos dalyvių labai nenustebinusius 2012 m. II ketv. finansinius rezultatus. Konsoliduotos grupės pajamos sudarė 78,4 mln. Lt ir buvo 4,5 proc. didesnės nei prieš metus. Grynasis konsoliduotas ketvirčio pelnas sudarė 3,2 mln. Lt. Pačios bendrovės ketvirčio grynasis pelnas pasiekė 25,2 mln. Lt ir labiausiai nulemtas gautų dividendų iš dukterinės bendrovės „Vilniaus baldų“.

Investicijos į „Trakcja Tiltra“ vertės sumažėjimas 6,6 mln. litų turėjo neigiamos įtakos tiek konsoliduotam, tiek ir įmonės pelno rezultatui. Pakankamai stiprų pelno rezultatą pademonstravo „Litagra“, o „Invaldai“ tenkanti II ketv. pelno dalis sudarė 5,1 mln. Lt. Kiti „Invaldos“ veiklos segmentai kažkokių netikėtumų neparodė.

Beje, verta pastebėti, kad „Invalda“ toliau didino žemės ūkio žemės paskirties portfelį, kuris dar padidėjo 2 mln. Lt. Įdomu ir tai, kad „Invalda“ turėjo 59 mln. Lt grynųjų pinigų ir 6 mln. Lt indėliuose, ko realiai užtektų antram akcijų supirkimui pagal pirmojo sąlygas, tačiau kartu abejotina, ar įmonė norėtų likti be pinigų pagalvės potencialiems įsigijimams galimiems įsigijimams.

Šaltinis
Temos
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją