Biržoje „Comex" penktadienio rytinėje prekyboje gruodžio mėnesio pristatymo vario ateities sandorių kaina ūgtelėjo 0,39 proc., iki 2,46 dolerio už svarą (maždaug 0, 45 kilogramo).

Ketvirtadienio prekyboje vario kaina Londono metalų biržoje (LME) pakilo 0,62 proc., iki 5398 dolerių už toną. Aliuminio tona pabrango 0,46 proc. - iki 1637,5 dolerio, cinkas atpigo 0,22 proc., iki 1814 dolerių už toną.

Investuotojai optimistiškai vertino duomenis iš JAV Darbo departamento; remiantis naujausia statistika, pirminių paraiškų dėl bedarbio pašalpos skaičius šalyje per savaitę, pasibaigusią rugsėjo 5 dieną, sumažėjo 6 tūkst., lyginant su ankstesnės savaitės peržiūrėtais duomenimis, ir siekė 275 tūkst. Duomenys atitiko analitikų prognozes.

„Tai buvo puiki savaitė variui. Ar gali šis metalas išlaikyti augimo tendenciją? Pagal mūsų optimistiškiausią scenarijų, kitą savaitę taip ir bus", - sakė agentūrai „Reuters" UBS banko analitikas Danas Morganas.

Vario kainos ilgą laiką siekė kone mažiausią ribą per šešerius metus, tam poveikį darė nuviliantys ekonominiai duomenys iš Kinijos, didžiausios pasaulyje metalo vartotojos. Kinijai tenka apie 40 proc. pasaulyje superkamo vario.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)