Anot trijų šaltinių, panorusių likti anoniminiais, TVF lapkritį oficialiai paskelbs, kad, norint įtraukti juanį į rezervinių valiutų krepšelį, lieka tik techniniai klausimai.

„Viskas juda ta linkme, kad juanis taps naująja pasauline rezervine valiuta. Ataskaitoje bus siūloma įtraukti juanį į SST krepšelį, tačiau galutinį sprendimą priims TVF direktorių taryba“, - teigia vienas iš šaltinių.

Anot kito šalinio, daugiau nėra prasmės svarstyti šio klausimo, kaip ir nėra politinių kliūčių juanį įtraukti į SST krepšelį.

Vis dėlto juanio įtraukimas į SST krepšelį gali būti atidėtas iki 2016 m. pradžios, o oficialiai viena iš rezervinių valiutų krepšelio valiutų juanis taps ne anksčiau kaip 2016 m. spalį. Pastarąjį kartą TVF rezervinių valiutų krepšelį atnaujino 1999 metais, kai į SST buvo įtraukta bendroji Europos valiuta.

Rugpjūčio pabaigoje skelbta, kad TVF nesiryžo įtraukti juanio į rezervinių valiutų krepšelį. Anuomet TVF atstovai teigė, kad juanio įtraukimas į valiutinių rezervų krepšelį iki metų pabaigos neturi jokios prasmės, nes krepšelis gali būti atnaujintas tik 2016 metais (TVF peržiūri krepšelio struktūrą kartą per penkerius metus). Tačiau, kaip tuomet rašė „The Financial Times“, remdamasis šaltiniais, artimai susijusiais su TVF, TVF direktorių taryba gali peržiūrėti savo sprendimą per metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)