Didžiausios apimties prekyba vyko nuvylusius rezultatus paskelbusios „Panevėžio statybos tresto“ bendrovės akcijomis, kurių perleista už 82 tūkst. eurų, o akcijos kaina krito 5,15 proc. (Plačiau apie tai įmonių naujienose) Taip pat aktyviau buvo prekiauta „Apranga“ vertybiniais popieriais, kurių kaina kilo 3,11 procento iki 1,589 euro, o akcijų perleista už 44 tūkst. eurų.

Taip pat trečiadienį buvo paskelbti ir bendrovės „Grigiškės“ veiklos rezultatai. Tačiau prekyba nepasižymėjo didesniais kainos pokyčiais bei apyvarta.

Trečią prekybos sesiją iš eilės Talino akcijų biržos indeksas padidėjo labiausiai iš Baltijos biržos indeksų – 1,83 proc. iki 602,62 punkto. Bendra biržos apyvarta siekė šiek tiek daugiau nei 610 tūkst. eurų. Iš jų 296 tūkst. eurų apyvarta buvo sudaryta tiesioginiais sandoriais. Aktyviausia prekyba vyko „Silvano Fashion Group“ akcijomis, kurių perleista už 266 tūkst. eurų, o akcijos kaina išliko nepakitusi.

Didesnės apimties prekyba taip pat vyko „Olympic Entertainment Group“ akcijomis, kurių perleista už 139 tūkst. eurų, o akcijos kaina kilo kelintą prekybos sesiją iš eilės - ši kart net 4,86 proc. Šios bendrovės vertybiniai popieriai buvo labiausiai kilusios akcijos šioje prekybos sesijoje.

Trečiadienį Rygos akcijų biržos indeksas koregavosi vienintelis iš Baltijos akcijų biržų – 0,52 proc. iki 373,47 punkto. Bendra apyvarta siekė vos 43 tūkst. latų ir buvo mažiausia tarp visų Baltijos biržų. Tradiciškai didžiausios apimties prekyba vyko „Olainfarm“ akcijomis, kurių perleista už 27 tūkst. latų, o akcijos kaina krito 2,25 proc.

„Panevėžio statybos trestas“ paskelbė ganėtinai prastus 2011 m. II ketv. finansinius rezultatus. Konsoliduotos bendrovės pajamos siekė 58,5 mln. Lt ir buvo 0,3 proc. didesnės nei prieš metus. Toks metinis pajamų augimas nuvylė, nes jis buvo mažesnis nei apskritai didėjo statybų darbų apimtys Lietuvoje. Liūdina tai, kad įmonė neišvengė dabartinės blogybės statybų versle – senesni prisiimti darbų užsakymai tapo nuostolingi išaugus statybos darbų sąnaudoms, todėl kol nebus pabaigti tie darbai, tol bendroji pelno marža bus maža.

Visgi norime tikėti, kad bendrovė turėtų greitai išeiti iš šios situacijos, nes jau artimiausiais ketvirčiais dauguma pajamų bus gauta už darbus, kurie atiteko įmonei šiais metais. Įdomu ir tai, kad bendrovė sugebėjo per ketv. sugeneruoti tikrai labai stiprius pinigų srautus iš pagrindinės veiklos, tad grupės įmonės liko su daugiau nei 54,69 mln. Lt.

„Grigiškių“ paskelbti rezultatai turėjo atitikti investuotojų lūkesčius. Konsoliduotos pajamos 2011 m. II ketv. siekė 78,3 mln. Lt ir buvo 24,1 proc. didesnės nei prieš metus. EBITDA krito 12,1 proc. iki 8,7 mln. Lt, o grynasis pelnas buvo 44,7 proc. mažesnis ir sudarė 2,7 mln. Lt. Reiktų pastebėti, kad jau keturis ketvirčius grupės EBITDA sukasi apie 9 mln. Lt, o tai rodo, kad bendrovės ketvirčio rezultatai nėra tokie blogi.

Reiktų atkreipti dėmesį, kad EBITDA galėjo būti rekordinė, jeigu ne pardavimo sąnaudų išaugimas 3 mln. Lt arba kelis kartus daugiau nei prieš metus vienoje iš dukterinių „Grigiškių“ įmonėje. Grynasis pelnas šiais metais mažesnis nei prieš metus dar ir dėl to, kad praėjusiais metais „Grigiškės“ gavo daugiau nei 1 mln. Lt kitų finansinės veiklos pajamų. Tikimės, kad ir artimiausiais ketv. bendrovė sugebės išlaikyti labai panašų pelningumą.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją