Ne tik finansinis sektorius susilaukė dėmesio, bet ir oro transporto sektoriuje dirbančios kompanijos stipriai nustebino investuotojus. Po praėjusių metų nuostolių, vienos didžiausių JAV avialinijų Delta Air Lines Inc., US Airways Group Inc. ir AMR Corp., pranešė pagaliau grįžusios į pelningai dirbančių kompanijų gretas. Investuotojai įvertino šiuos rezultatus pakeldami šių įmonių akcijų vertes vidutiniškai 10 proc.

Azijos akcijų rinkos smunka penktą dieną paeiliui

Šįryt Azijos ir Ramiojo vandenyno šalis apimantis indeksas MSCI Asia Pacific sumenko 0,3 proc. (9 val. Lietuvos laiku). Kinijos statistikos departamentas pranešė, jog šalies ekonomika trečiajame ketvirtyje augo 9,6 proc., tai reiškia mažesniu tempu nei praėjusiais metais. Po šių naujienų smuktelėjo ne tik akcijų bet ir žaliavų kainos.

G-20 šalių susirinkimas

Šią savaitę numatomas G-20 šalių finansų ministrų ir centrinių bankų vadovų susirinkimas Pietų Korėjoje. Jame bus aptarti klausimai susiję su prasidėjusiu valiutų karu, vyriausybių ekonomikų gaivinimo planais ir kitos ekonomikų problemos. JAV iždo vadovas Tim Geithner susirinkime bandys atkreipti dėmesį, jog kiekvienos šalies ekonomika privalo būti savarankiška ir mažiau priklausoma nuo JAV vartotojų, taip stiprinant bendrą, globalią ekonomiką, nepriklausomą nuo kelių atskirų šalių. Tačiau kokius ekonominius įrankius pasiūlys pasiekti šiam tikslui, kol kas nėra detalizuota. Finansų rinkų dalyviai atidžiai stebės šį susitikimą, todėl tikėtina akcijų kainų reakcija į susirinkime pateiktą informaciją.

Metiniai rezultatai suaktyvino „Tallink Grupp” akcijų pardavėjus

Iš Baltijos šalių kilimu vakar išsiskyrė tik Rygos birža, kurios indeksas išaugo 2,6 proc., tačiau apyvarta tesiekė 15 tūkst. latų, tuo tarpu Taline ir Vilniuje vyravo akcijų smukimo tendencijos. Nepaisant paskelbtų pagerėjusių veiklos rezultatų, priešingai negu tikėtasi, keltų bendrovės „Tallink Grupp” akcijų kaina smuko, nes nemažai investuotojų naujienomis pasinaudojo kaip proga išsiparduoti turimas akcijas. Pirkėjų taip pat netrūko, o apyvarta buvo didžiausia Baltijos šalyse ir viršijo 0,5 mln. Eurų. Visa tai leidžia tikėtis kainos stabilizacijos ar net nežymaus augimo šiandien. Kelintą dieną iš eilės, atsispyrusi nuo istorinių žemumų, kyla „Tallinna Vesi” akcijų kaina. Spėjame, kad aktyvus ir stambus užsienio pardavėjas, kuris pastaruosius kelis mėnesius spaudė šios akcijos kainą žemyn, po truputi atsitraukia, ir tai pajuto smulkieji trumpalaikiai prekiautojai, suskubę pildytis savo investicinius portfelius šia akcija.

TEO LT akcijos išlieka institucinių investuotojų „taikiklyje“

Vilniuje instituciniai investuotojai ir toliau aktyviai supirkinėja TEO LT akcijas, kurių kaina pastaruoju metu įstrigo 2,31-2,32 Lt. intervale. Bendrovė planuoja skelbti ketvirčio rezultatus šį penktadienį 9:00 val. ryto, o kai kurie analitikai tikisi, kad ketvirtis bus šiek tiek prastesnis, palyginus su tuo, kas buvo prieš metus. Ūkio banko akcijų smukimas, atsitraukus stambiesiems pardavėjams, stabilizavosi, tačiau apyvarta irgi sumažėjo beveik trigubai, kas neleidžia tikėtis greito kainos atsistatymo. Pieno žvaigždės vakar baigė savų akcijų supirkimą ir iš viso įsigijo 216 tūkst. akcijų, mokėdama 5,00 Lt. už vieną akciją, tai sudaro 0,4 proc. bendrovės įstatinio kapitalo. Kadangi iš viso buvo planuota supirkti iki 2 mln. akcijų, ateityje lauktume naujo siūlymo ta pačia ar net aukštesne kaina, taigi ši pozicija ir toliau turėtų išlikti patraukli trumpo-vidutinio laikotarpių investuotojams. Jau pasibaigus prekybai City Service paskelbė apie preliminarius ketinimus už 5,6 mln. Lt. įsigyti Rusijos Stavropolio mieste 2 mln. kv. metrų daugiabučių namų ploto prižiūrinčių įmonių grupę, kurių konsoliduoti metiniai pardavimai sudaro virš 21 mln. Lt. Bendrovės vadovas pakomentavo, kad šis įsigijimas – tai pirmas bendras projektas sukurtas bendros City Service ir Rusijos banko „Sberbank“ atstovų darbo grupės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją