Tarptautinio valiutos fondo (TVF) nuomone, Graikijos skola nėra tvari ir per dvejus metus gali išaugti iki 200 proc. BVP. Panašu, kad  apie tai jau žinojo euro zonos lyderiai derėdamiesi su Graikija dėl paramos plano. Siūlomos kreditorių skolos mažinimo priemonės – ilginti grąžinimo terminą, sumažinti palūkanas – nėra pakankamos. TVF siūlo skolų mokėjimą atidėti 30 metų ar net jas sumažinti. Fondas negali teikti paramos šaliai, kurios skolą laiko netvaria. Vadinasi, jeigu kreditoriai Graikijai nepritaikys papildomų skolos naštos lengvinimo priemonių, TVF dabartinėje pagalbos teikimo Graikijai programoje nedalyvaus.

Kinijos BVP antrąjį ketvirtį kilo 7 proc. per metus. Augimas išliko toks pat, kaip ir pirmąjį ketvirtį. Investuotojai po spartaus Kinijos akcijų kainų kritimo pastarosiomis savaitėmis šias žinias pasitiko nuosaikiai – HANG SENG indeksas 9 val. Lietuvos laiku krenta 0,95 proc. Europos biržose prekyba prasidės be didesnių pokyčių - regiono indeksų ateities sandorių vertės didėja 0,1-0,2 proc. Investuotojai lauks Graikijos parlamento balsavimo rezultatų ir JAV centrinio banko vadovės J. Jelen pranešimo.

Baltijos šalių biržose prekiauta aktyviai – bendra apyvarta viršijo 1 mln. eurų (OMXV -0,04 proc., OMXT +0,53 proc., OMXBB +0,37 procento). Prekyboje Lietuvos bendrovių akcijomis buvo du aiškus lyderiai – Šiaulių bankas (+1,02 proc.) ir „Klaipėdos nafta“ (+1,53 proc.). Šiaulių banko akcijas brangino investuotojų lūkesčiai, kad antrasis šių metų ketvirtis bankui buvo toks pat sėkmingas kaip ir pirmasis (preliminarų rezultatą planuojama skelbti jau kitą antradienį – liepos 21 dieną), taip pat buvo įvertintas pranešimas, kad visi būtini priežiūros institucijų leidimai įsigyti 100 proc. banko „Finasta“ ir finansų maklerio įmonės „Finasta“ akcijų jau yra gauti. „Klaipėdos naftos“ naujiena apie ES patvirtintą 6 mln. eurų finansinę paramą suskystintų gamtinių dujų antžeminės paskirstymo stoties statybai rodo, kad bendrovės sėkmės istorija tęsiasi, o išaugusios krovos apimtys ir pajamos t! oliau išlaikys bendroves akcijas investuotojų dėmesio centre.

Olympic Entertainment Group“ (+1,60 proc.) akcijų kaina šoktelėjo bendrovei paskelbus, kad antrojo ketvirčio pajamos iš lošimų verslo padidėjo 11,9 proc., o pirmojo pusmečio pajamos buvo 75,9 mln. eurų, t. y. 12,1 proc. didesnės nei pernai. Analitikai tikėjosi nuosaikesnio 2-4 proc. augimo. Šiandien pirmojo pusmečio tarpinę informaciją ketina skelbti „Tallinna Kaubamaja Grupp“, o „Silvano Fashion Group“ akcininkams pradeda mokėti dividendus (0,10 euro už akciją).