„Pritrauktas finansavimas leis mums toliau augti ir refinansuoti einamuosius įsipareigojimus. Iš viso obligacijas įsigijimo paraiškas pateikė daugiau nei 1000 investuotojų, kurių dauguma – privatūs asmenys, kurie prisijungs prie „Storent“ plėtros“, – sakė vienas iš „Storent“ įkūrėjų ir „Storent Hldings“ valdybos narys Andris Pavlovas.

„Norėčiau padėkoti mūsų skolos vertybinių popierių valdytojams, kurie su mumis yra jau ne vienerius metus, ir dabar nusprendė pakeisti ankstesnes obligacijas į naujas. Kita vertus, gaila, kad instituciniai investuotojai Baltijos šalyse nepanoro palaikyti ambicingos vietos bendrovės. Atrodo, kad šios organizacijos mieliau investuoja užsienyje“, – pridūrė A. Pavlovas.

Naujųjų „Storent Holdings“ obligacijų išpirkimo data – 2025 m. gruodžio 21 d. Aukcione nustatyta palūkanų norma visiems investuotojams yra 11 proc.

Pasirašymo laikotarpiu „Storent Investments“ obligacijų, kurių išpirkimo data yra 2023 m. spalio 19 d., savininkams buvo pasiūlyta jas iškeisti į „Storent Holdings“ obligacijas. Šiuo pasiūlymu pasinaudojo 66 proc. obligacijų turėtojų.

Atsiskaitymas už obligacijas numatomas birželio 21 dieną. „Nasdaq Riga“ sprendimu, obligacijos į Baltijos šalių prekybos sąrašą bus įtrauktos birželio 26 dieną. Investuotojai, nusprendę iškeisti „Storent Investments“ obligacijas, gaus 0,5 proc. komisinį mokestį ir sukauptų palūkanų išmoką ne vėliau kaip liepos 5 dieną.

„Storent Holdings“ vadovybė patvirtino galutines sąlygas, kuriose įrašyta pakeista emisijos suma ir palūkanų norma. Latvijos banke registruotas „Storent Holdings SIA“ bazinio obligacijų paketo siūlymas leido bendrovei pritraukti iki 15 mln. eurų investicijų. Artimiausiais mėnesiais bendrovė gali išleisti papildomų obligacijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją