Šis teigiamas rezultatas ažiotažo rinkoje nesukėlė, banko akcijos pigo 0,75 proc., o apyvarta buvo nedidelė.

Energetikos ministerija siūlo „Klaipėdos naftos“ akcininkams mokėti 1 proc. dydžio dividendus nuo paskirstytojo pelno. Nors dividendai ir nedideli, tačiau tai gera žinia akcininkams, nes buvo siūloma išvis nemokėti dividendų, pinigus skiriant suskystintųjų gamtinių dujų terminalo statyboms.

Šios bendrovės akcijos rinkoje brango 0,28 proc. „Agrowill Group“ vertybiniai popieriai brango 2,5 proc., o po prekybos įmonė pranešė sėkmingai pardavusi 3 dukterinių bendrovių akcijas, bendra sandorių vertė – 5,12 mln. eurų. Reikšmingesnės apyvartos biržoje fiksuotos „Rokiškio sūrio“ (-0,65 proc.), „TEO LT“ (+0,5 proc.) ir „City Service“ (kaina nepakito) pozicijose.

Estija

Talino biržoje akcijomis prekiauta aktyviau, jų perleista už beveik 800 tūkst. eurų. Beveik visas investuotojų dėmesys priklausė „Olympic Entertainment Group“ vertybiniams popieriais – jais suprekiauta už 609 tūkst. eurų, kaina kilo 0,51 proc. Bendrovės akcininkų susirinkimas patvirtino 0,1 euro dydžio dividendus akcijai, taip pat atskleidė ketinimus statyti viešbučio ir kazino kompleksą Taline. „Merko Ehitus“ pasirašė apie 7-8 mln. eurų vertės kontraktą dėl logistikos centro statybos, o įmonės akcijų kaina rinkoje pašoko 1,43 proc. Investuotojai vis drąsiau atsigręžia į šią bendrovę, kuri sukasi srityje, išgyvenančioje tikrai ne pačius geriausius laikus. „Merko Ehitus“ vertybiniai popieriai nuo metų pradžios jau yra pabrangę 20 proc. Brangimu biržoje išsiskyrė „Pro Kapital Grupp“ (+6,39 proc.) ir „Arco vara“ (+7,77 proc.) akcijos, apyvartos nebuvo reikšmingos.

Latvija

Latvijos biržos indeksas prarado 0,54 proc. savo vertės, bendra sandorių vertė siekė tik 16,5 tūkst. latų. Aktyviausiai prekiauta 1,12 proc. brangusiomis „Olainfarm“ akcijomis, jų perleista už 12,7 tūkst. latų. Bendrovė pranešė, jog pilnai atnaujino dviejų produktų linijų veiklą, kuri buvo nutrūkusi, patalpose įvykus sprogimui. Kitos pozicijos didesnio investuotojų susidomėjimo nesulaukė.

Šaltinis
Temos
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)