Lietuva

Didesnius pardavėjo siūlomus kiekis sėkmingai „sugeria“ aktyvūs pardavėjai. Kitomis pozicijomis prekiauta vangiai, 10 tūkst. eurų apyvartos ribą peržengė tik prekyba „Lesto“ vertybiniais popieriais – jie brango 1,27 proc. „Lietuvos dujos“ ir „Amber Grid“ pranešė, jog jų pagrindiniai akcininkai peržengė 95 proc. turimų akcijų kartelę. Apie likusių akcijų išpirkimą kol kas nepranešama. Pirmadienį Baltijos šalyse dirbs tik NASDAQ OMX Vilniaus akcijų birža, tad apyvartos greičiausiai bus menkos. Kita vertus, jei paaštrės Rusijos-Ukrainos konfliktas, galima sulaukti ir pardavėjų bangos.

Estija

NASDAQ OMX Talino biržos indeksas pasistiebė 0,41 proc., akcijų perleista už 437 tūkst. eurų. Aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ vertybiniais popieriais, jie pigo 2,81 proc. Šiandien buvo pirmoji diena, kai, įsigijus šių akcijų, nebepretenduojama į už 2013 finansinius metus mokamus dividendus. Aktyviai pardavinėjant per vieną estų tarpininką, „Tallinna Vesi“ vertybinių popierių perleista už 159 tūkst. eurų; kaina išliko nepakitusi. Pirmadienį ir antradienį NASDAQ OMX Talino birža nedirbs.

Latvija

NASDAQ OMX Rygos biržoje pigusių pozicijų buvo dvigubai daugiau, nei brangusių, tačiau indeksas brango 0,32 proc.; akcijų perleista už 61 tūkst. eurų. Aktyviausiai prekiauta „Latvijas Gaze“ vertybiniais popieriais, jie brango 1,75 proc. Šiandien įmonės eiliniame visuotiniame akcininkų susirinkime buvo patvirtintas sprendimas mokėti 0,72 euro akcijai siekiančius dividendus; dividendinis pajamingumas - apie 7,3 proc. Farmacininkų „Olainfarm“ ir „Grindeks“ vertybiniai popieriai pigo atitinkamai 1,3 proc. ir 0,29 proc. Pirmadienį ir antradienį NASDAQ OMX Rygos birža nedirbs.