Liepą Rusijos bankas aukso atsargas padidino 26,1 tonos - solidžiausiai nuo praėjusių metų lapkričio, o per septynis šių metų mėnesius - 131 tona.

Aukso atsargos kaupiamos išparduodant JAV vyriausybės obligacijas. Balandį Rusija buvo įsigijusi už 96,1 mlrd. dolerių, o po mėnesio - jau tik už 14,9 mlrd. dolerių.

JAV Valstybės departamentas rugpjūčio pradžioje pranešė apie du naujus sankcijų Rusijai paketus - pirmasis įsigaliotų šio mėnesio pabaigoje, antrasis - lapkritį, jei Rusija iki tol neįvykdys kai kurių reikalavimų.

Pirmojo naujų sankcijų paketo akcentai - draudimas teikti Rusijai bet kokią pagalbą, išskyrus humanitarinę, parduoti karinės ir dvejopo naudojimo prekes, teikti valstybines paskolas ir kitokią finansinę pagalbą.

Tačiau gerokai skaudesnis Rusijai būtų antrasis naujų sankcijų paketas, jei Maskva nesuteiks cheminių ginklų nenaudojimo garantijų ir neleis Jungtinių Tautų atstovams patikrinti kai kuriuos karinius objektus.

JAV ir Rusijos žiniasklaida skelbė, jog antruoju sankcijų paketu būtų uždrausti valstybinės „Aeroflot“ skrydžiai į JAV, įšaldyti Rusijos valstybinių bankų aktyvai Jungtinėse Valstijose, beveik sustabdyta tarpusavio prekyba, iš esmės susilpninti diplomatiniai ryšiai.

Be to, JAV piliečiams būtų uždrausta dalyvauti bet kokiuose su Rusijos valstybės skola susijusiuose sandoriuose, o sankcijų sulauktų kaip daugiau kaip 250 mln. dolerių į Rusijos valstybės kontroliuojamų įmonių energetikos projektus investuojančios kompanijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)