Šįryt (8 val. 30 min. Lietuvos laiku) Azijos regione Japonijos ir Honkongo biržose neįgauna vienos krypties (NIKKEI +0,11 proc., HANG SENG -0,31 proc.). Tuo tarpu Australijos centrinis bankas paliko galioti 2,5 proc. siekusias bazines palūkanų normas. Tokio sprendimo laukta, tačiau rinkos dalyviai atkreipė dėmesį į dar kartą centrinio banko vadovo G. Stevenso pakartotą frazę, kad „Australijos doleris yra per brangus“. Po pranešimo Australijos nacionalinė valiuta pigo visų pagrindinių valiutų atžvilgiu.

Savaitės pradžia Vilniaus ir Talino biržose pasižymėjo nepakitusiomis indeksų reikšmėmis (0 proc.), neigiamomis nuotaikomis Rygoje (OMXR -0,4 proc.), ir gana menkomis apyvartomis. Iš viso Baltijos šalių biržose sudaryti 389 sandoriai už 651 tūkst. eurų sumą. Taline ir Vilniuje 100 tūkst. eurų apyvartos kartelę viršijo prekyba „Olympic Entertainment Group“ (+0,52 proc.) ir „Linas Agro Group“ (+0,84 proc.) akcijomis. Šiandien yra paskutinė diena, kada „Linas Agro Group“ akcijų nusipirkę investuotojai įgis teisę į dividendus. Vakarykštės dienos kainomis dividendų pajamingumas siekia 1,5 procento.

Glaudžiai su „Grigiškių“ bendrovės vadovybe susijusi „Ginvildos investicija“ įsigijo „Grigiškių“ akcijų už 242 tūkst. eurų mokant po 0,63-0,64 už akciją. Kaip esame rašę anksčiau, po bendrovės rezultatų paskelbimo suaktyvėja susijusių asmenų įsigijimai, kurie dažniausiai atkreipia rinkos dalyvių dėmesį. Tokią reakciją matėme ir vakar – akcijos brango 2,06 proc. iki 0,645 euro, sudaryti 38 sandoriai, kuriais perleista vertybinių popierių už 25 tūkst. eurų. Reikia nepamiršti, kad „Grigiškių“ akcijų likvidumas biržoje yra nedidelis, todėl didesni akcijų svyravimai neturėtų stebinti.
Vakar paskelbta, kad „Aprangos“ grupės tinklo mažmeninė prekių apyvarta spalį, palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus, augo 5,9 proc. iki 54,3 mln. litų. Per pirmuosius 10 mėnesių grupės apyvarta pasiekė 474,2 mln. litų ir yra 10 proc. didesnė nei tuo pat laikotarpiu pernai. Toks pajamų augimo tempas daugmaž atitinka rinkos dalyvių lūkesčius. Vis dėlto pagrindinė šios savaitės naujiena yra šiandien pasirodysiantys bendrovės 9 mėnesių veiklos rezultatai, kurie gali turėti įtakos ne tik pačios bendrovės akcijų kainai, bet ir visai Vilniaus biržai.