Shanghai Composite indeksas nusmuko 3 procentus per dieną. Krintančios Kinijos akcijos sumažino rizikingesnių valiutų paklausą ir pastūmėjo investuotojus atsisakyti ilgalaikių didesnio pelningumo valiutų, tokių kaip Australijos doleris, pozicijų.

Esant netikrumui dėl rinkos reakcijos į šios dienos Federalinio rezervų banko sprendimą, investuotojai tapo atsargesni dėl didelių pozicijų laikymo, teigė prekiautojai.

"Yra sunku numatyti valiutų reakciją po Federalinio rezervų banko sprendimo. Tačiau vienas dalykas yra neabejotinas, kad šiuo metu yra atsisakoma ilgalaikių pozicijų", teigė Shuichi Kanehira, Mizuho Corporate Bank FX prekybos vadovas.

Doleris nukrito 0,5 procento iki 95,55 jenos.

Prekiautojai teigia, kad praeitos savaitės dolerio šuolis į aštuonių savaičių aukštumą arti 98 jenos po geresnių nei tikėtasi JAV darbo rinkos naujienų buvo perdėtas ir šiuo metu investuotojai atsisako ilgalaikių dolerio pozicijų jenos atžvilgiu.

Euras nukrito 0,5 procento iki 135,19 jenos, o Australijos doleris nukrito apie 1 procentą iki 78,74 jenos.

Australijos doleris nukrito 0,7 procento iki 0,8245 dolerio, tuo tarpu euras išliko stabilus dolerio atžvilgiu – 1,4151 dolerio.

Šiandien Federalinis rezervų bankas pabaigs dviejų dienų susitikimą. Investuotojai laukia ekonomikos vertinimo bei sprendimo, ar bus atšauktos kai kurios netradicinės ekonomikos stimuliavimo priemonės.

Tačiau jei Fed aiškiai praneš, kad neketina išplėsti ar pratęsti 300 milijardų dolerių iždo obligacijų pirkimo programos, kuri turi baigtis rugsėjo mėnesį, doleris tikriausiai pakils euro ir svaro atžvilgiu, teigė Yuichi Hojo, UBS AG's Tokijuje FX prekybos direktorius.

Europos banko prekiautojas teigė, kad abejoja ar Federalinis rezervų bankas nuspręs baigti iždo obligacijų pirkimą, pridurdamas, kad Fed vistiek tęs šį pirkimą kokiu nors būdu.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją