Tai ketvirtadienį pareiškė šios finansų institucijos vadovas Jerome'as Powellas.

„Žinome, kad nuolatinė pažanga kelyje link mūsų 2 proc. (infliacijos) tikslo nėra užtikrinta“, – Vašingtone surengtoje konferencijoje pažymėjo J. Powellas.

„Jei bus tikslinga dar labiau sugriežtinti politiką, nedvejodami tai ir padarysime“, – pridūrė jis.

J. Powellas kalbėjo praėjus daugiau kaip savaitei po to, kai JAV centrinis bankas antrą kartą iš eilės balsavo nekeisti palūkanų normų ir palikti jas aukščiausiame lygyje per 22 metus. Tai pakurstė lūkesčius, kad institucija galimai deda tašką savo palūkanų didinimo kampanijoje.

Nors FED sprendimų priėmėjai yra „įsipareigoję“ pasiekti pakankamai griežtą pinigų politikos poziciją, „nesame tikri“, ar šis tikslas buvo įgyvendintas, tvirtino J. Powellas.

FED vadovo komentarai leidžia manyti, kad JAV centrinis bankas vis dar nerimauja dėl galimo pakartotinio infliacijos paspartėjimo.

Tačiau kiek vėliau J. Powellas nurodė, kad FED pinigų politika „tikriausiai“ jau yra „labai ribojanti“, o tai liudija, jog FED pasitiki savo dabartine pozicija.

„Atidžiai stebime poveikį ekonomikai“, – sakė jis.

Nepaisant FED inicijuoto agresyvaus pinigų politikos griežtinimo, ekonomikos augimas išlieka stiprus, o darbo rinka – ganėtinai tvirta.

Naujausi stiprūs ekonominiai duomenys didina tikimybę, kad įvyks vadinamasis „minkštas nusileidimas“ – FED pavyks sutramdyti infliaciją neįstumiant JAV ekonomikos į recesiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją