Trečiadienį J Yellen pareiškė, kad šiuo metu rizika finansinės rinkos stabilumui yra vidutinė, nors paanalizavus akcijų rinkos vertinimus ji ir atrodo šiek tiek padidėjusi. Be to, kai kuriose obligacijų ir paskolų rinkose investuotojai gali būti linkę prisiimti didesnę riziką, nei reikėtų. Apie tai informuoja BBC.

Ketvirtadienio prekyboje Tokijuje "Nikkei 225" akcijų indeksas smuktelėjo 1,22 proc., iki 19293,6 punkto. Australijos akcijų rinka taip pat smuko. "S&P/ASX 200" indeksas sumažėjo 0,79 proc., iki 5647,20 punkto. Akcijų rinkos vienos dienos nuostoliai buvo didžiausi per daugiau nei dvejus metus po to, kai stambiausi Australijos bankai trečiadienį paskelbė nerimą keliančias ataskaitas. Investuotojai nerimauja dėl sulėtėjusio keturių stambaus kapitalo bankų augimo.

Nacionalinis Australijos bankas (NAB) pranešė apie 5,4 proc. padidėjusį pusmečio pelną. NAB nori atsiskirti nuo savo sunkumų drebinamo britų banko "Clydesdale" ir sustiprinti finansinį balansą.

Honkonge "Hang Seng" indeksas smuko 0,5 proc., iki 27501,63 punkto, o Kinijoje akcijų indeksas "Shanghai Composite" - 0,42 proc., iki 4211,63 punkto.

Pietų Korėjos "Kospi" indeksas smuko 1,24 proc., iki 2078,55 punkto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją