Tokia informacija, žinoma, turėjo neigiamos įtakos JAV naftą išgaunančias bendroves, S&P 500 indeksui smunkat -0,53 proc. Šiandien yra numatytas Graikijos ministro pirmininko susitikimas su šalies kreditoriais, kuriame tikėtina spręsis šalies likimas. Taipogi pirmadienį bus paskelbtas vartotojų pasitikėjimo indeksas ir JAV gyvenamųjų namų pardavimų apimtys. Remiantis prognozėmis, pirmasis rodiklis turėtų parodyti neigiamą pokytis, o antrasis stiebtis. Šiandien Kinijoje nedarbo diena, tuo tarpu Japonijos indeksas Nikkei 225 stiebiasi +1,02 proc.

Valiutų rinkos

Praeita savaitė baigėsi nežymiai krentant euro vertei prieš JAV dolerį, EUR/USD valiutų santykiui apsistojant ties 1,1350 riba. Tuo tarpu šiandien euras stiprėja prieš JAV dolerį +0,37 proc. (EUR/USD 1,1395). Investuotojams tikėtina optimizmo suteikia, kad šiandien yra numatytas ECB narių susitikimas, kuriame bus kalbama apie Graikijos bankų likvidumą, taip pat tikėtina apie likvidumui palaikyti rezervų padidinimą. Taip pat investuotojai tiki, kad Graikija šiandien visgi pateiks reformų planą, kuris sumažins grėsmę pastarajai šaliai pasitraukti iš euro zonos bloko.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Investuotojų susidomėjimas geriamojo vandens tiekėjo akcijomis „Tallinna Vesi“ neslūgsta. Penktadienį aktyviai jos akcijomis keičiantis smulkiems investuotojams, kurie 80 sandorių metu perleido akcijų už daugiau nei 215 tūkst. eurų, o vertę nustūmė į apačią 0,76 proc. iki 13,1 euro. Bendrovė svarbesnių naujienų nepaskelbė, o įtampa išlieka dėl anksčiau paskelbto teismo sprendimo bei bendrų investuotojų nuotaikų dėl įtampos Europoje. Vilniaus biržoje penktadienį į pirmąsias pozicijas įsiveržė komercinis „Šiaulių Bankas“, kur buvo sudarytas tiesioginis sandoris ir juo perleidžiant 463 tūskt. akcijų kainai esant 0,29 euro. Dar ketvirtadienį bendrovė paskelbė, kad Moody‘s Investors Service padidino banko ilgalaikio skolinimosi reitingą nuo B1 iki Ba2. Šiandien baigiasi „Invalda INVL“ savų akcijų supirkimo periodas, kurio metu bendrovė tiksi supirkti 262 tūkst. akcijų, už vieną jų sumokant 3,82 euro. Pirmadienį galime sulaukti kiek pasyvesnės prekybos Rygos biržoje esant nedarbo dienai.