Antra pagal aktyvumą pozicija buvo „Apranga“. Šių akcijų buvo perleista už 47 tūkst. eurų, o akcijų kaina augo 2,29 proc. Investuotojų optimizmą šių akcijų atžvilgiu skatino vieno iš bendrovės vadovų akcijų paketo biržoje pasididinimas, įvykęs praėjusią savaitę.

Tokie vieno iš vadovų periodiniai įsigijimai suteikia „Aprangos“ akcijų kainai stiprų palaikymą. Labiausiai brango LITGRID akcijos – 4,59 proc. Tai jau trečia savaitė iš eilės, kuomet jaučiamas didelis pirkėjų suaktyvėjimas prekyboje LITGRID akcijomis. Daugiau nei 3 proc. taip pat brango „Vilniaus baldų“, „Panevėžio statybos tresto“ ir Ūkio banko akcijos. Pigo tik dviejų bendrovių akcijos. Tarp šių bendrovių buvo Kauno energija ir „Invalda“.

Talino akcijų biržos indeksas kilo labiausiai iš pagrindinių trijų Baltijos akcijų indeksų – 1,11 proc. Tačiau prekyba nebuvo aktyvi ir siekė 265 tūkst. eurų, t.y. buvo tris kartus mažesnė nei penktadienį. Brangusių akcijų buvo daugiau nei pigusių.

Didžiausiais teigiamais akcijų kainų pokyčiais pasižymėjo „Nordecon International“ ir „Ekspress Grupp“ akcijos, brangusios apie 4 proc. Be to, „Nordecon International“ akcijų buvo perleista už 19,5 tūkst. eurų. Aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ akcijomis, kurių buvo perleista už 67 tūkst. eurų, o akcijų kaina išaugo šiek tiek daugiau nei 1 proc. 50 tūkst. eurų dienos apyvartą taip pat peržengė prekyba „Tallinna Vesi“ akcijomis.

Labiausiai pigo „Baltika“ vertybiniai popieriai – 1,3 proc.

Rygos akcijų biržos indeksas padidėjo 0,02 proc. Iš viso akcijų buvo perleista už daugiau kaip 23 tūkst. latų. Tai buvo jau ketvirta iš eilės prekybos sesija, kuomet augo bendra biržos apyvarta. Brango tik „Valmieras Stikla Skiedra“, „Latvijas kugnieciba“ ir „Olainfarm“ akcijos.

Nors pastaroji bendrovė paskelbė nuviliančius nekonsoliduotus gegužės mėnesio pardavimus (plačiau apie juos įmonių naujienose), tačiau investuotojai į tai dėmesio daug nekreipė. Be to, „Olainfarm“ akcijų buvo perleista už 6 tūkst. latų, o „Valmieras Stikla Skiedra“ akcijos brango labiausiai – 3,99 proc. „Venstpils nafta“ akcijų apyvarta buvo didžiausia Rygoje – 6,4 tūkst. latų. Labiausiai pigo „Latvijas Balzams“ akcijos – 1,85 proc.

Šiandien Latvijos vaistų gamybos bendrovė ir vaistinių tinklinių valdytoja „Olainfarm“ (OLF1R) paskelbė kiek prastokas gegužės mėn. konsoliduotas pardavimo pajamas. Jos sudarė 3,18 mln. latų ir buvo 8 proc. didesnės nei prieš metus. Augimą paprasčiausiai lėmė praėjusių metų pabaigoje įsigytų vaistinių rezultatų konsolidavimas.

Nekonsoliduotų pajamų metinis pokytis buvo neigiamas ir sudarė 9 proc. Tai jau antras mėnuo, kai metinis nekonsoliduotų pajamų pokytis buvo neigiamas. Jį labiausiai lėmė kritę produkcijos pardavimai Ukrainoje (net 59 proc.). Džiugu tai, kad Rusijoje pardavimai šį mėnesį vėl buvo didesni nei prieš metus. Visgi kol kas dar nesinori tikėti, kad „Olainfarm“ produkcijos pardavimai visiškai nustojo augę ir dar yra vilčių, kad pardavimo pajamų augimas pasieks užsibrėžtą 12 proc. ribą.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)