Pagrindinio akcininko sandoriai palaiko šio vertybinio popieriaus kainos lygį, akcija brango 0,7 proc. „Aprangos“ akcijos brango iki 1,94 euro už akciją po pasirodžiusio pranešimo apie naujos parduotuvės atidarymą. „Invaldos“ akcijos kilstelėjo iki 2,53 euro.

Talino akcijų biržos indeksas kilo net 1,5 proc., akcijų perleista už 515 tūkst. eurų. „Olympic Entertainment Group“ akcijų vertė perlipo 1,4 euro vertę ir po šios dienos prekybos kainuoja 1,41 eurą; akcijų perleista už 181 tūkst. eurų. Šoktelėjo ir pastaruoju metu pigę „Silvano Fashion Group“ vertybiniai popieriai – jie brango 2,2 proc., akcijų perleista už 88 tūkst. eurų. Antrą dieną iš eilės brango „Arco vara“ pozicija, akcijų perleista už 50 tūkst. eurų. Nesustojo ir „Tallinna Vesi“ augimas – šios įmonės akcijos per mėnesį yra pabrangusios 8,6 proc.

Rygos birža grįžo prie tradicinių nedidelių apyvartų ir net pasaulinio akcijų ralio akivaizdoje demonstravo kuklius rezultatus. Prekiauta tik 8 pozicijomis, aktyvumu išsiskyrė brangę „Grindex“ ir „Latvijas Gaze“ vertybiniai popieriai. Brango ir „Olainfarm“ akcijos, jų kaina pasiekė 3,03 lato už akciją.

„Apranga“ penktadienį atidarė antrąją „Burberry“ frančizės parduotuvę Baltijos šalyse ir šįkart ji atidaryta Rygoje. Į parduotuvę investuota 3 mln. Lt. Jau anksčiau minėjome, kad sveikiname „Aprangos“ bendradarbiavimą su „Burberry“, nes toks prekės ženklas gali turėti pakankamą paklausą regione, kad atsipirktų ir atneštų grąžą „Aprangos“ akcininkams. Beje, priminsime, kad jau kitą savaitę, rugsėjo 15 d., Rygoje duris atveria pirmoji „H&M” parduotuvė, tad bus labai įdomu stebėti, kaip keisis „Aprangos“ pardavimų Latvijoje statistika nuo rugsėjo mėn.

Šaltinis
Temos
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją