Taip pat ketvirtadienį investuotojams buvo staigmena, kad šalies savaitinis bedarbių paraiškų skaičius krito 11 proc. nuo 325 tūkst. iki 289 tūkst., tuo tarpu analitikai prognozavo, kad pastarasis rodiklis pasieks 305 tūkst. Šiandien svarbesnių naujienų sulauksime iš JAV, kur bus paskelbtas gamintojų kainų indeksas (prog. +0,3 proc.) ir Mičigano universiteto preliminarus vartotojų pasitikėjimo indeksas, kurio reikšmė turėtų padidėti nuo 95,4 iki 95,5. Penktadienio ryte didžiųjų Europos indeksų reikšmės rodo nežymų augimą, todėl tikėtina, kad prekyba šiandien startuos optimistinėmis nuotaikomis.

Valiutų rinkos

Po trečiadienį buvusio EUR/USD valiutų poros kurso -1,74 proc. (1,0530 JAV dolerio už 1 eurą) kritimo, vakar pastarasis santykis šiek tiek atsitiesė iki 1,0610 ribos su +0,93 proc. pokyčiu. Pagrindinis veiksnys, lėmęs tokį JAV dolerio silpnėjimą prieš eurą, buvo paskelbti JAV ekonomikos aktyvumo rodikliai, kurie tam tikra prasme nutolino spekuliacijas, kad FED‘o bazinės palūkanų normos pakėlimas investuotojams yra tarsi pasiekiamas ranka. Šiandien ryte EUR/USD valiutų santykis laikosi ties 1,0575 riba. Tikėtina penktadienį pastarasis kursas aktyviau reaguos į informaciją iš konferencijos, kurioje susirinks Italijos, Graikijos, euro zonos bei kitų šalių finansų ministrai diskusijoms apie esamą ekonominę bei finansinę situaciją. Panašu, kad pagrindinė konferencijos pokalbių tema kryps į susidariusią situaciją Graikijoje.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Ketvirtadienį Baltijos šalių biržoje investuotojai išskirtinį dėmesį skyrė elektros skirstymo, drabužių mažmeninės prekybos ir farmacijos bendrovėms. Baltic Benchmark indeksas pakilo 0,05 proc., o bendra apyvarta viršijo 954 tūkst. eurų. Aktyviausiai vakar buvo prekiaujama elektros skirstymo bendrovės „Lesto“ akcijomis, kurių vertė išliko nepakitusi, o bendra apyvarta, stumiama tiesioginių sandorių, pasiekė 202 tūkst. eurų. Aktyvūs investuotojai buvo ir drabužių mažmeninės prekybos „Apranga“ bendrovės pozicijoje (+0,36 proc.), kurios bendra apyvarta siekė 177,31 tūkst. eurų. Talino biržoje investuotojai didžiausią dėmesį skyrė moteriško apatinio trikotažo bendrovės „Silvano Fashion Group“ akcijoms, kurių vertė išliko nepakitusi, o bendra dienos apyvarta siekė 121,43 tūkst. eurų, iš kurios (65 tūkst. Eurų) sudarė tiesioginis sandoris, kurio metu investuotojai apsikeitė 50 tūkst. akcijų po 1,3 euro už vienetą. Rygos biržoje vakar augimą rodė farmacijos įmonės. Didžiausią akcijos augimą (+7,17 proc.) parodė farmacijos bendrovė „Grindeks“ (15,57 tūkst. eurų apyvarta), o didžiausia apyvarta (29,18 tūkst. eurų) buvo pasiekta „Olainfarm“ pozicijoje, kurios vertė pakilo 2,94 procento. Svarbesnių naujienų Baltijos šalių biržoje vakar paskelbta nebuvo.