JAV akcijų rinkų indeksai taip pat nerado vienos krypties, Dow Jones Indus. Avg. vertė susitraukė 0,15 proc., o Nasdaq Composite Indeksas pakilo 0,23 proc. Pirmadienį paaiškėjo, kad JAV suplanuotų, tačiau dar neįregistruotų būstų pardavimų apimtys gegužės mėn. duomenimis šoktelėjo nuo analitikų prognozuojamo 1,5 proc. iki 6,1 proc. lygio. Tačiau Čikagos PMI rodiklis parodė, kad birželio mėn. ekonomikos aktyvumas regione sumažėjo. Šiandien sulauksime pranešimo kaip pasikeitė nedarbo lygis euro zonoje bei Vokietijoje, taip pat paaiškės euro zonos gamybos užsakymų rodiklis. Apžvalgininkai prognozuoja, kad pastarieji rodikliai turėtų išlikti nepakitę. Tuo tarpu JAV ISM birželio mėn. gamybos užsakymų rodiklis signalizuoja apie nežymų pakilimą, indeksui šoktelint nuo 55,4 iki 55,9. Šiandien ryte Azijos akcijų rinkose vyrauja permainingos nuotaikos, taip pat Europos ateities sandorių reikšmės nerodo vienos krypties, todėl yra tikimybė, kad antradienio prekyba Europoje prasidės skirtingomis nuotaikomis.

Valiutų rinkos

Vakar EUR/USD valiutų kursas pakilo beveik 0,4 proc. iki 1,3690 ribos. Paskelbtas euro zonos infliacijos lygis išliko stabilus ties 0,5 proc. ir investuotojus kiek nuramino, kad infliacija regione nesumažėjo, nors ji yra gerokai žemesniame lygyje nei šiuo metu ECB užsibrėžtas tikslas (2 proc.). Nepaisant geresnių JAV makroekonominių rodiklių vakar JAV doleris neigiamai koregavosi prieš kitas pagrindines valiutas. Dauguma investuotojų šiuo metu yra susikoncentravę į ketvirtadienį skelbiamus JAV darbo rinkos rodiklius, kurių prognozės yra neigiamos. Antradienio ryte EUR/USD valiutų kursas laikosi panašiame lygyje kaip ir vakar dienos pabaigoje - 1,3685. Po staigesnio euro sustiprėjimo prieš JAV dolerį, šiandien galime sulaukti nežymaus EUR/USD kurso sumažėjimo, JAV doleriui atgaunant savo pozicijas.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Vakar dieną Baltijos akcijų rinkose apyvarta buvo didesnė nei įprastai ir sudarytų sandorių suma pasiekė beveik 1,4 mln. eurų, o Baltic Benchmark indeksas šoktelėjo 0,4 proc. Pagrindinė apyvartos dalis buvo sudaryta trijose pozicijose: „Olympic Entertainment Group“ (+2,08 proc.), „Silvano Fashion Group“ (1,0 proc.) ir „Apranga“ (0,0 proc.). Vakar buvo išplatintas įmonės „Apranga“ pranešimas apie su vadovu susijusio asmens sandorį, kurio metu buvo perleista 132 tūkst. akcijų mokant už vieną 2,64 euro. Taip pat vakar „City Service" išplatino pranešimą, kad įvyko sandoris, kurio metu buvo parduota „Baltijos liftai“ įmonė už 3.6 mln. litų. Po šio sandorio „City Service“ atitinka visus LR Civilinio kodekso 4.84 straipsnio reikalavimus, kurie nustato kad daugiabučių namų bendrojo naudojimo objektų administravimo veiklą vykdantys subjektai negali užsiimti ar būti susiję su šilumos, elektros energijos, dujų, geriamojo vandens tiekėjais, taip pat atliekų vežimo, liftų nuolatinės techninės priežiūros paslaugas teikiančiais subjektais, jeigu jie dirba tos pačios savivaldybės teritorijoje. Tikėtina, kad šią žinią šiandienos prekybos metu investuotojai įvertins teigiamai, nes šių reikalavimų įgyvendinimas bendrovei užtikrina tolimesnį pelningos veiklos tęstinumą Lietuvoje.