Tokijo „Nikkei 225 Average“ indeksas trečiadienį nusileido 0,14 proc., o labiausiai pigo į eksportą orientuotos bendrovės. Tai buvo jau penktoji diena iš eilės kuomet pagrindinis Tokijo biržos indeksas fiksuoja neigiamą pokytį.

Seulo biržoje pagrindinis „Kospi“ indeksas trečiadienį paaugo 0,41 procento. Rinkos kilimą labiausiai nulėmė prekybos pradžioje pasirodęs institucinis investuotojas. Labiausiai brango bankų bei plieno kompanijų akcijų kursai. Be to didžiausio mobilaus ryšio operatoriaus „SK Telecom“ akcijos brango 2,6 procento. Tokį kilimą paskatino pasklidę gandai, kad „Virgin Mobile USA“ planuoja įsigyti Pietų Korėjos kompanijos padalinį JAV.

Australijos biržos pagrindinis indeksas „S&P/ASX 200“ indeksas trečiadienį nukrito 1 proc., o labiausiai pigo kasybos kompanijos su „BHP Billiton“ priešakyje.

Kinijos „Shanghai Composite“ indeksas ūgtelėjo 3,6 proc., Honkongo „Hang Seng“ fiksavo 0,7 proc. prieaugį.

Europos akcijų rinkos vakar nesulaukė Fed sprendimo dėl palūkanų normų, tačiau rinkos dalyviai, kaip nujausdami, labiausiai dėmesį kreipė į bankinį sektorių. Be to kritusi naftos kaina taip pat įnešė optimizmo pliūpsnį į paniurusias Europos akcijų rinkas.

Visi pagrindiniai regiono indeksai trečiadienį sužaliavo. Londono „FTSE 100“ indeksas paaugo 0,56 proc., Paryžiaus „CAC 40“ indeksas ūgtelėjo 1,4 proc., o Frankfurto „DAX“ indeksas fiksavo 1,25 proc. prieaugį. Visos Europos indeksas „FTSEurofirst 300“ paaugo 1,1 procentu.

D. Britanijos banko „Barclays“ akcijos pabrango 6,5 proc. po to kai naująją jo akcijų emisiją panoro įsigyti Japonijos finansinė institucija bei Kataro valstybinis fondas. Kitų D. Britanijos bankų „Royal Bank of Scotland“ bei „HSBC“ akcijos pabrango atitinkamai 4,5 proc. ir 1,6 procento. Prancūzijos „Credit Agricore“ akcijos brango 7,3 proc., o Ispanijos „Santander“ akcijų kursas pasistiebė 2,7 procento. Šveicarijos „UBS“ akcijos pabrango 5 procentais.

JAV akcijų rinka trečiadienį teigiamai sureagavo į Fed sprendimą nekeisti bazinės palūkanų normos. Visi pagrindiniai rinkos indeksai, nors ir nežymiai, tačiau pasistiebė į viršų.

„Dow Jones Industrial Average“ indeksas pasistiebė į viršų 0,04 proc., „Standart & Poor 500“ indeksas ūgtelėjo 0,58 proc., o aukštųjų technologijų „Nasdaq Composite“ indeksas paaugo 1,39 procentais.

Federalinis rezervų bankas vakar, kaip ir buvo galima prognozuoti, nepakeitė bazinės palūkanų normos, tačiau išreiškė didelį susirūpinimą dėl infliacijos.

Paskelbus, kad ilgalaikio vartojimo prekių užsakymai praėjusį mėnesį nepakito, o „Goldman Sachs“ sumažino akcijos reitingus, lėktuvų gamintojos „Boeing Company“ akcijos atpigo 6,89 proc. ir tai buvo didžiausias kritimas tarp visų „Dow Jones“ indekso kompanijų.

Investicinio banko „Lehman Brothers“ akcijos vakar pabrango 1,4 proc., po to kai bankas paskelbė susigrąžinantis į darbą du vadovus, kurie pernai, dėl nežinomų priežasčių, paliko darbą.


Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją