Kinija sekmadienį paskelbė eksporto duomenis. Gegužę, palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus, eksportas didėjo 7 proc., t. y. 0,3 proc. daugiau negu prognozavo analitikai. Importas smuko 1,6 proc., gegužės mėnesio prekybos balansas buvo perteklinis ir viršijo lūkesčius. Tuo tarpu Japonija paskelbė galutinį pirmojo ketvirčio BVP įvertį. Šalies ūkis pirmąjį metų ketvirtį, palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus, augo 6,7 proc. arba 0,8 proc. daugiau negu manyta anksčiau.

Tarptautinė reitingų agentūra „Standart&Poor‘s“ dėl stringančio ekonomikos augimo paliko galioti neigiamą Italijos reitingo perspektyvą, tačiau nuo BBB+ iki A- kilstelėjo Airijos reitingą. Vertinant bendrai, teigiamos naujienos iš JAV, Kinijos ir Japonijos didina Azijos indeksų reikšmes. Šįryt (8 val. 30 min. Lietuvos laiku) Japonijos NIKKEI indekso reikšmė kyla 0,37 proc., Honkongo HANG SENG – 0,72 procento. Šiandien svarbių makroekonomikos rodiklių skelbiama nebus, o Europos akcijų rinkos veikiausiai paseks JAV ir Azijos kryptimi – tikimės optimistinės prekybos sesijos.

OMX Baltic Benchmark  (-0,01 proc.) indekso vertė penktadienį beveik nepakito, o investuotojai buvo gana pasyvūs. Vis dėlto žvelgiant į visos savaitės prekybą, vasariškos ramybės nesijautė, o apyvartą didino tiesioginiai sandoriai „Klaipėdos naftos“, „Grigiškių“ ir „Aprangos“ akcijomis. Pastarųjų dviejų bendrovių vertybinius popierius pirko susiję asmenys, tuo tarpu „Klaipėdos naftos“ akcijas greičiausiai tarp fondų perskirstė Švedijos fondų valdytoja „East Capital“.

Naujienos, kad  „Silvano Fashion Group“ (+2,07 proc.) planuoja išmokėti 0,1 euro dividendų už akciją sutiktos teigiamai. Penktadienio uždarymo kainą dividendų pajamingumas sudaro 5,1 procento. Tęsiant dividendų temą, šiandien įvyks „Tallink Grupp“ (-0,26 proc.) eilinis visuotinis akcininkų susirinkimas, kur bus svarstomas 2013 metų pelno paskirstymas. Numatoma dividendams skirti 20,09 mln. eurų, tai yra 0,03 euro už vieną akciją.

Šią savaitę galima tikėtis aktyvesnių pirkėjų veiksmų, nes į rinką turėtų sugrįžti dalis lėšų už „Agrowill Group“ akcijas. Paklausą taip pat didins investuotojų jau gauti ir šiuo metu reinvestuojami dividendai bei pasaulinėse rinkose įsivyravusios teigiamos nuotaikos.