Padalinį Lietuvoje turinti įmonė specializuojasi kurdama debesų kompiuterijos ir programinės įrangos produktus, ji yra viena sektoriaus lyderių visoje Europoje.

Kaip teigiama pranešime spaudai, praėjusių metų rugsėjį kompanija pritraukė naujų institucinių investuotojų – tuo metu ji buvo įvertinta daugiau nei 16 mlrd. eurų. Stabiliai pastaruosius 20 metų auganti įmonė pernai uždirbo virš 2 mlrd. eurų pajamų – tai beveik 20 proc. daugiau nei 2020 m.

„Visma Group“ generalinės direktorės Merete Hverven teigimu, sprendimas kitąmet skelbti IPO priimtas atsižvelgiant tiek į dabartinių kompanijos akcininkų interesus, tiek į įmonių grupės siekį toliau plėstis Šiaurės, Vakarų, Centrinėje ir Rytų Europoje.

„Mes augame plėsdami turimus padalinius ir įsigydami naujas bendroves. Vien praėjusiais metais prie „Visma“ grupės prisijungė daugiau kaip 40 įmonių. IPO padės mums pritraukti daugiau investicijų ir įsigyti didesnes įmones. Tokiu būdu ne tik dar labiau paspartinsime grupės plėtrą visoje Europoje, bet ir turėsime papildomų galimybių kurti naujus ir tobulinti esamus produktus“, – sako M. Hverven.

IPO „Visma Group“ planuoja skelbti Oslo vertybinių popierių biržoje. Tai padariusi šiandien kompanija atsidurtų tarp penkių didžiausių šios biržos įmonių. Atsižvelgiant į įmonių grupės augimo tempus, tikėtina, kad kitąmet ji pateks į stambiausių bendrovių trejetuką. 2022-uosius kompanija žada išnaudoti pasiruošimui listinguoti akcijas biržoje.

Naujos galimybės laukia ir Lietuvoje

„Visma Group“ visoje Europoje turi daugiau nei milijoną klientų, apie 14 tūkst. darbuotojų ir 6 tūkst. programuotojų. Beveik 400 jų dirba Lietuvoje veikiančiame padalinyje, kuris plėtrą planuoja kartu su visa įmonių grupe.

Šiuo metu Lietuvoje veikianti grupės įmonė dirba prie daugiau nei 70-ties skirtingų produktų, kuriuos programuoja .NET, Java, PHP, Angular ir BI paremtomis technologijomis, dauguma produktų veikia Azure ar AWS debesijos platformose.

„Jau 10 metų dirbame prie Skandinavijos rinkai skirtų produktų, kurių dauguma jų yra grįsti debesų kompiuterijos technologijomis, tad per šiuos metus spėjome sukaupti nemažai naudingos IT produktų vystymo patirties. Po IPO „Visma“ galės planuoti didesnius įsigijimus, o tai leis tiek grupės, tiek Lietuvos inžinieriams pasiūlyti dar įdomesnius iššūkius“, – pasakoja Agnius Paradnikas „Visma Lietuva“ departamento vadovas.

Kalbėdama apie IT sektoriaus tendencijas, M. Hverven akcentuoja, kad pandemija ir jos paspartintas perėjimas prie nuotolinio darbo labai padidino debesų kompiuterijos sprendimais paremtų verslo valdymų sistemų paklausą. Vien šie produktai šiuo metu sudaro apie 80 proc. kompanijos pajamų.

„Šios srities plėtra – pagrindinis mūsų prioritetas, o jame slypintis potencialas – itin didelis. Tačiau tiek visoje Europoje, tiek Lietuvoje pastebime IT specialistų trūkumą, stinga ir aktyvesnio šių specialistų rengimo švietimo sektoriuje. Tiesa, šią problemą siekiame spręsti patys imdamiesi iniciatyvos: dalijamės patirtimi su pradedančiais karjerą IT, padedame žengti pirmuosius žingsnius programavimo srityje“, – pasakoja „Visma Group“ generalinė direktorė.

Investuok Lietuvoje“ vadovo Elijaus Čivilio teigimu, Lietuva šiandien gali pasiūlyti platų aukštos kvalifikacijos IT talentų spektrą, tačiau jų paruošimas yra nuolatinis ir dinamiškas procesas, į kurį turėtų įsitraukti tiek valstybė, tiek verslas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją