Investuotojai atsigręžė į laiko patikrintas ir rinkos flagmanais tituluojamas akcijas.

„Ūkio banko“ (UKB1L)

ir

TEO LT, AB (TEO1L)

akcijos atsirėžė nemažą rinkos dalį kitas pozicijas nustumdamos į antrą planą. Atitinkamai akcijų kainos kilo 6,85 proc. iki 0,78 lito ir 3,97 proc. iki 1,31 lito.

LR Vertybinių popierių komisija atsižvelgiant į tai, kad investuotojai neturi galimybės susipažinti su tikslia ir patvirtinta informacija dėl darbo grupės sudarymo ir galimo AB ”Klaipėdos nafta” privatizavimo, pareikalavo jog įmonės akcijoms Vilniaus vertybinių popierių birža suteiktų stebimojo statusą. Toks statusas investuotojus perspėja, jog rengiantis investuoti į šias akcijas reikėtų atidžiau įvertinti situaciją. Nežiūrint į tai, šiandien „Klaipėdos naftos“ (KNF1L) akcijos brango 4,12 proc. iki 1,01 lito.

Gandais apie privatizavimo ar valdomo akcijų paketo pardavimo galimybes apipintos ir dar kelios kompanijos kuriose valstybė valdo tam tikrą dalį akcijų. „ Lietuvos jūrų laivininkystė“ (LJL1L) ir „Lietuvos dujos“ (LDJ1L) atsidūrė pirkėjų taikiklyje iškart kai tik paaiškėjo, jog kuriama darbo grupė „Klaipėdos naftos“ privatizavimo galimybėms ištirti. Akcijos kainos atitinkamai kilo 14,81 proc. iki 0,31 lito ir 2,31 proc. iki 1,33 lito.

JT finansų makleris Linas Šinkūnas

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją