Per pirmadienį S&P 500 indekso vertė sumažėjo tik -0,04 proc., aktyviau krentant su iškastiniais energijos ištekliais susijusiems sektoriams. Per vakar dieną europietiškos Brent Oil naftos kaina susitraukė 1,44 proc. iki 34,24 JAV dolerių už barelį. Žemos žaliavinės naftos kainos ypatingai kelia grėsmę šią žaliavą išgaunančioms bendrovėms, o šiandien ryte tai tik patvirtinta „BP PLC“ bendrovės paskelbti veiklos rezultatai, nurodant, kad 2015 metų ketvirtą ketvirtį buvo gauta net 91 proc. mažiau pajamų, nei 2014 metais per tą patį ketvirtį. Prie šiandien skelbiamų svarbesnių makroekonominių duomenų galime priskirti Vokietijos ir euro zonos nedarbo lygius, prognozuojant, kad pastarieji išliks stabilus.

Valiutų rinkos

Nuo savaitės pradžios EUR/USD valiutų santykis kyla, pirmadienį kursui šoktelint 0,53 proc., o šiandien ryte lygis yra išaugęs 0,14 proc. iki 1,0903.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Pirmadienį sesijos pradžioje paskelbti „Apranga“ prekybos veiklos rezultatai nors ir buvo geresni, tačiau papildomo optimizmo investuotojams nesuteikė, apyvartai pasiekiant tik 4,7 tūkst. eurų, o akcijos kainai traukiantis 0,39 proc. iki 2,55 euro/vnt. Įpusėjus dienai bendrovė „Baltika“ paskelbė, kad šių metų sausio mėnesį pardavimai susitraukė net -12,0 proc., lyginant su praėjusiais metais. Iš pateiktos statistikos matyti, kad aktyviausiai bendrovė pajamas pritraukė elektroninės prekybos metu, šiame segmente pajamoms augant 11,0 proc., tačiau mažmeninė prekybą krito -11,0 proc., o didmeninė prekyba susitraukė -24,0 proc. Tokios naujienos slėgė bendrovės akciją -3,23 proc., devynių sandorių metu pasiekiant 3,5 tūkst. eurų apyvartą. Pirmadienį trijų biržų apyvarta nepasižymėjo dideliu aktyvumu, pastarajai pasiekiant 538 tūkst., Vilniaus biržos indeksui susitraukiant -0,54 proc., o Rygos ir Talino indeksams atitinkamai kylant po 0,23 proc. ir 0,28 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)