Sausio 9 dieną „Luminor“ komanda nuotoliniu būdu susitiko su potencialiais investuotojais ir, gavusi teigiamą įvertinimą, sausio 10 pradėjo emisijos platinimą. Vertybinių popierių paklausa netrukus viršijo pasiūlą, o savo pasiūlymus pateikė daugiau nei 90 investuotojų iš 23 Europos šalių.

Kaip teigiama, emisijos dydis, kokybė ir diversifikuota rizika leido sėkmingai išplatinti visą emisiją. Kiek mažiau nei pusę vertybinių popierių įsigijo Jungtinės Karalystės investuotojai, likusius išpirko vokiškai kalbančių Europos šalių bei Baltijos regiono pirkėjai.

Palle Nordahlis, „Luminor“ finansų direktorius: „Emisija mums leis padėti savo klientams Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje augti ir įgyvendinti savo planus“.

Obligacijų emisija, kurios „Moody‘s“ nustatytas reitingas yra Baa1, įrašyta į Dublino biržos sąrašus, ji gali būti išperkama likus metams iki galutinio termino. Vertybiniai popieriai išleisti pagal EMTN (euro medium term note) ir Padengtųjų obligacijų programą. Emisijos platintojas buvo platintojais buvo „Erste Group“, „Luminor Markets“, „Morgan Stanley“ ir „Nordea“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją