Lietuvos eksportas į Uzbekistaną nuosekliai auga, tačiau bendradarbiavimas apsiriboja vos keletu sektorių. Turime gilinti bendradarbiavimą ir plėsti ryšius. Lietuva turi puikiai išvystytą transporto infrastruktūrą, tad galėtų tapti vartais Uzbekistano prekėms į Europos Sąjungos rinką“, - sakė ministras L. Linkevičius.

Anot pranešimo, Lietuvos diplomatijos vadovas gegužės 7-8 dienomis su darbo vizitu lankėsi Uzbekistane. Vizito tikslas buvo skatinti dvišalius ekonominius-prekybinius santykius su šia sparčiai besivystančia Vidurinės Azijos valstybe.

Ministrą lydėjo Lietuvos verslo delegacija, atstovaujanti logistikos, švietimo, žemės ūkio bei metalurgijos sektoriams. Bendradarbiaujant su Uzbekistano prekybos ir pramonės rūmais surengtas Lietuvos ir Uzbekistano verslo apskritojo stalo susitikimas.

Tai - pirmasis užsienio reikalų ministro vizitas Uzbekistane. Lietuvos ir Uzbekistano diplomatiniai santykiai užmegzti 1992 metų rugpjūčio 5 dieną. Uzbekistanui yra akredituota Lietuvos ambasada Maskvoje, o Lietuvai - Uzbekistano ambasada Rygoje.

Uzbekistanas, turintis 32 milijonus gyventojų, yra viena didžiausių rinkų Vidurinėje Azijoje. Naujojo Uzbekistano prezidento Šavkato Mirzijojevo pradėtų plataus masto reformų dėka sparčiai liberalizuojama šalies ekonomika vis labiau atkreipia ir Lietuvos verslo dėmesį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)