Pirminis viešas akcijų siūlymas vyks iki 2010 m. vasario 5 d. Siūlymo kainos intervalas yra nuo 2,05 lito iki 2,53 lito už vieną siūlomą akciją. Pirmoji prekybos biržoje „Linas Agro Group“ akcijomis diena numatoma vasario 17 d.

Pirminis viešas akcijų siūlymas vyks Lietuvoje ir Estijoje, akcijos taip pat bus siūlomos instituciniams investuotojams Baltijos šalyse, Skandinavijoje ir Vakarų Europoje bei JAV.

Pritrauktas kapitalas bus skirtas tolesnei bendrovės plėtrai ir eksporto apimčių didinimui.

„Pamastymų apie biržą turėjome ir anksčiau, tačiau tam yra dvi būtinos sąlygos: palankios kapitalo rinkos ir labai konkretus planas, kaip galima sukurti vertę akcininkams su papildomais pinigais. Manome, kad 2010 metais šios abi sąlygos yra išpildytos“,– sako „Linas Agro Group“ generalinis direktorius Darius Zubas.

Bendrovė yra numačiusi investicinius projektus Lietuvoje ir Latvijoje, taip pat įsigijimus, o bendra investicinių planų vertė siekia beveik 200 mln. litų.

„Siekiame stiprinti savo pozicijas rinkose ir kartu didinti Lietuvos žemės ūkio sektoriaus eksporto konkurencingumą. Numatomos investicijos pirmiausia yra susijusios su eksporto galimybių didinimu“,– sako D. Zubas.

Žemės ūkio ir prekybos verslo įmones vienijančios „Linas Agro Group“, kurios finansiniai metai prasideda liepos 1 d., konsoliduota pagal tarptautinius standartus audituota apyvarta 2008-2009 metais išaugo 23 proc. ir siekė 1,1 mlrd. litų. Bendrovės konsoliduotas audituotas pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) buvo 56 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją