Siūlymo kainos intervalas buvo nuo 2,05 lito iki 2,53 Lt už vieną akciją, tačiau po įvykdytos alokacijos galutinė siūlymo kaina yra 2,05 Lt už vieną akciją. Iš viso išplatinta 47284769 bendrovės akcijų, kai buvo planuojama daugiau nei 55,6 mln.

Iš viso profesionaliems investuotojams buvo išplatinta 44228702 akcijų (93,5 proc. nuo bendro išplatinto akcijų skaičiaus) po 2,05 Lt už akciją, mažmeniniams investuotojams išplatintos 3056067 akcijos (6,5 proc. nuo bendro išplatinto akcijų skaičiaus) po 2,05 Lt už akciją. Bendrovės akcininkais tapo 43 profesionalūs ir 459 mažmeniniai investuotojai.

„Sėkmingas AB „Linas Agro Group“ akcijų išplatinimas rodo, kad investuotojai teigiamai įvertino bendrovės rezultatus bei plėtros planus. Šis sandoris yra labai svarbus Baltijos šalių akcijų rinkoms, nes jis rodo grįžtantį investuotojų pasitikėjimą. Tai pirmas stambus viešas akcijų siūlymas Baltijos šalyse po ekonominės krizės, ir esame įsitikinę, kad jis simbolizuoja rinkos renesanso pradžią. Biržoje bus prekiaujama perspektyvios, patrauklios ūkio šakos, gerai valdomos įmonės akcijomis“, – platinimo rezultatus komentavo „Swedbank“ Įmonių finansų padalinio Lietuvoje vadovas Jonas Kvedaravičius.

Siūlymo organizatorius „Swedbank“ kartu su bendrovės akcininkais nusprendė nepasinaudoti nepatenkintos paklausos opcionu ir neparduoti papildomų akcijų. „Akcijų kainai pirminio viešo siūlymo metu nusistačius ties apatine riba, nusprendėme, kad netikslinga parduoti dalies turimų akcijų. Tikime, kad AB „Linas Agro Group“ rezultatai padidins mūsų akcijų vertę ateityje“, - pranešime cituojamas bendrovės generalinis direktorius ir akcininkas Darius Zubas.

Numatoma, kad vasario 17 d. „Linas Agro Group“ akcijomis bus pradėta prekiauti NASDAQ OMX Vilnius vertybinių popierių biržos Oficialiajame sąraše.

„Linas Agro Group“ pirmojo finansinių metų pusmečio pajamos buvo 554,35 mln. Lt, grynasis pelnas – 25,7 mln. Lt. Grynasis bendrovės, kurios finansiniai metai prasideda liepos 1 d., pelnas 2009 m. liepos-gruodžio mėnesiais, neaudituotais duomenimis, išaugo 30 proc., palyginus su tuo pačiu 2008 m. laikotarpiu, kai jis siekė 19,8 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją