Indijos centrinis bankas pokyčių pinigų politikos kryptyje taip pat nesiėmė. Tuo tarpu Kinijos gamybos aktyvumą rodantis indeksas kilstelėjo iki keturių mėnesių aukštumų ir to užteko, kad 8 val. 30 min. Lietuvos laiku Honkongo HANG SENG (+0,56 proc.) ir Japonijos NIKKEI (+0,82 proc.) indeksų reikšmės didėtų. Šiandien sulauksime svarbių euro zonos infliacijos duomenų (12 val.). Prognozuojama, kad infliacija gegužę, palyginti su balandžio mėnesiu, mažėjo nuo 0,7 proc. iki 0,6 procento.

OMX Baltic Benchmark (-0,35 proc.). Talino (-0,68 proc.) ir Vilniaus (+0,77 proc.) biržos judėjo priešingomis kryptimis, Rygoje (-0,33 proc.) buvo juntamos nuosaikiai pesimistinės nuotaikos. Vilniuje aktyviausiai prekiauta TEO LT (+1,22 proc., 75 sandoriai, 196 tūkst. eurų apyvarta). Bendrovės pajamų ir pelningumo mažėjimą su kaupu kompensuoja lūkesčiai, kad pagrindinis TEO LT akcininkas „TeliaSonera“, valdantis 88,15 proc. TEO LT akcijų, anksčiau ar vėliau trauksis iš biržos. Investuotojai tikisi, kad norėdama tai padaryti „TeliaSonera“ turės sumokėti premiją rinkos dalyviams. Kita vertus, tam neįvykus, bendrovė yra užsitarnavusi stabiliai dividendus mokančios bendrovės vardą. Apibendrinus, dividendai ir potencialus bendrovės pasitraukimas iš biržos yra pagrindiniai veiksniai palaikantys TEO LT paklausos pusę.

Vilniaus biržoje labiausiai brango „Grigiškių“ (35 tūkst. eurų apyvarta) ir LESTO (21 tūkst. eurų apyvarta) akcijos, kilusios 3,76 proc. ir 3,57 procento. LESTO brangimą siejame su gerais pirmojo ketvirčio rezultatais, o „Grigiškių“ – su investuotojų lūkesčiais, kad tai bendrovė, sugebėsianti išlaikyti augimo tempą artimiausiais ketvirčiais. Taline po net 7,10 proc. „Olympic Entertainment Group“ akcijų brangimo penktadienį, vakar pasireiškė korekcinės nuotaikos. Rinkos dalyviai skubėjo realizuoti per trumpą laiką uždirbtą pelną. OEG akcijos pigo 3,06 proc. iki 1,9 euro, apyvarta siekė 43 tūkst. eurų.

Pelningiausias „Olainfarm“ ketvirtis per visą bendrovės istoriją. Latvijos biržoje kotiruojama „Olainfarm“ dar prieš prasidedant vakarykštei prekybos sesijai paskelbė, kad per pirmąjį metų ketvirtį gavo 23,31 mln. eurų pajamų ir uždirbo 3,68 mln. eurų grynojo pelno arba atitinkamai 30,2 proc. ir 32,5 proc. daugiau negu analogišku laikotarpiu prieš metus. Pardavimai didėjo visose pagrindinėse rinkose, mažėjo tik Kazachstane. Puikūs rezultatai lėmė akcijų paklausos šuolį – kaina didėjo 3,22 proc. iki 7,38 euro, apyvarta siekė 52 tūkst. eurų.„Apranga“ ir „Baltika“ gegužę pardavė daugiau. „Aprangos“ (-1,49 proc.) pardavimai gegužę siekė 14,94 mln. eurų ir buvo 3,8 proc. didesni negu analogišku laikotarpiu prieš metus. Per pirmus penkis šių metų mėnesius „Apranga“ gavo 228,2 mln. litų, t. y. 9 proc. daugiau nei pernai tuo p! ačiu laikotarpiu. Tuo tarpu konkurentės „Baltikos“ (+3,45 proc., 3 tūkst. eurų apyvarta) gegužės mėnesio pardavimo rezultatai nežymiai geresni – pardavimo apimtys buvo 4,574 mln. eurų arba 5 proc. didesnės.

Vakar prasidėjo „Lietuvos dujų“ ir „Amber Grid“ oficialūs siūlymai supirkti akcijas. Bendrovių akcijos  išperkamos atitinkamai už 0,653 euro ir 0,762 euro. Siūlymai tęsis iki birželio 16 dienos.