2012 metais tuometinis generalinis direktorius Scottas Thompsonas sutiko parduoti 20 proc. „Yahoo“ priklausiusių „Alibaba“ akcijų. Tuo metu „Alibaba“ buvo privati bendrovė, vertinama 30 mlrd. dolerių (81 mlrd. Lt).

Šiandien „Alibaba“ yra atviroji įmonė, vertinama 300 mlrd. dolerių (810 mlrd. Lt), rašo businessinsider.com.

„Yahoo“ akcininkas Ericas Jacksonas sako, kad S. Thompsono sprendimas parduoti akcijas kainavo „Yahoo“ 54 mlrd. dolerių (145,8 mlrd. Lt) .

Geriau suvokti šią sumą padeda palyginimas su pačia „Yahoo“ verte rinkoje, kuri šiuo metu siekia 48 mlrd. dolerių (129,6 mlrd. Lt).

Tokio sprendimo rezultatas turi papildomą kontekstą. Kai tik „Yahoo“ sutiko su minimu sandoriu, ji išjudino pirminį „Alibaba“ akcijų siūlymą biržoje, kuris nulėmė, kad įmonės vertė rinkoje išaugo iki 300 mlrd. dolerių.

Maža to, tuo metu S. Thompsonas pykosi su investuotojais, todėl turėjo kažką daryti, kad išgelbėtų bendrovę. Investuotojai taip pat nekantravo dėl „Yahoo“ priklausančių „Alibaba“ akcijų. Jie norėjo, kad „Yahoo“ nedelsiant atsikratytų šių akcijų ir gautų pinigų.

Tuo metu sprendimas parduoti „Alibaba“ akcijas nebuvo laikomas didžiule klaida.

Dabar paaiškėjo, kad reikėjo galvoti priešingai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)