Už Atlanto S&P 500 indeksas sumažėjo -0,2 proc., o Dow Jones krito -0,18 proc. Vakar JAV buvo paskelbta, kad savaitinis bedarbių paraiškų skaičius viršijo prognozę (265 tūkst.), pakildamas iki 276 tūkst., kai savaitę prieš tai šis rodiklis fiksavo 265 tūkst. reikšmę.

Taip pat šalyje buvo apskelbtas Čikagos pramonės užsakymų rodiklis, kuris kovo mėnesį parodė augimą nuo 47,6 iki 53,6 (+12,6 proc.), kai buvo tikėtasi šio rodiklio pasikeitimo iki 50,7 proc. Šiandien ryte buvo paskelbta, kad Kinijos (CSI 300 -0,27 proc.; 09:46 val.) gamybos užsakymai išaugo, indeksui, atspindinčiam šį pasikeitimą, šoktelint nuo 49,0 iki 50,2 (prognozė 49,4).

Šiandien sulauksime daug svarbių makroekonominių duomenų. Bus paskelbtas Vokietijos, euro zonos ir JAV gamybos sektoriaus pasikeitimas.

Prognozės rodo, kad Europoje šis rodiklis išliks nepakitęs, o JAV – nedaug padidės. Taip pat bus paskelbtas euro zonos ir JAV nedarbo lygis, prognozuojant, kad rodikliai išliks nepakitę. Tuo tarpu JAV Mičigano universiteto vartotojų pasitikėjimo indeksas, remiantis analitikų prognozėmis, turėtų pakilti nuo 90,0 iki 90,5.

Valiutų rinkos

Per vakar dieną EUR/USD valiutų santykis išaugo 0,37 proc. iki 1,1380 ribos. Šiandien ryte (09:13 val.) pastarojo vertė laikosi ties 1,1382 lygiu.

Ketvirtadienį valiutų poroje apie 09:00 val. pradėjo stiprėti euro vertė prieš JAV dolerį, kai buvo paskelbti Vokietijos mažmeninės prekybos apimtys, kurios parodė 5,4 proc. augimą vasario mėnesį.

Taip pat šiam valiutų kurso pasikeitimui įtakos turėjo vėliau paaiškėjus informacija, kad euro zonos metinė infliacija kovo mėnesį ūgtelėjo nuo 0,8 proc. iki 1,0 proc. (prognozė 0,9 proc.).

Baltijos vertybinių popierių rinka

Ketvirtadienį aktyviausiai investuotojai keitėsi Talino biržoje kotiruojamos „Tallink Grupp“ (+1,95 proc.) bendrovės akcijomis, 31 sandorio metu perleidžiant akcijų už daugiau nei 207,0 tūkst. eurų. Vilniuje smulkūs investuotojai dominavo „Klaipėdos nafta“ pozicijoje, dienos apyvartai pasiekiant 76,7 tūkst. eurų ir akcijos kainai padidėjant 0,24 proc. iki 0,421 euro už akciją.

Vakar paaiškėjo, kad buvo patenkintas prašymas įtraukti bendrovės akcijų prekybą į oficialųjį prekybos sąrašą nuo šio mėnesio 4 dienos.

Įsibėgėjus prekybos sesijai „Grigeo Grigiškės“ išplatino informaciją, kad buvo pasirašyta sutartis dėl Vilniaus miesto šildymo.

Bendrovė įgyvendino projektą, kuriuo buvo pasirašyta sutartis su UABVilniaus energija“ dėl šilumos energijos pirkimo – pardavimo. Sutartis numato šilumos energijos tiekimą Grigiškių gyvenvietės vartotojams šildymo ir nešildymo sezono metu.