Didžiausiomis apyvartomis išsiskyrė netradiciniai lyderiai "Snaigė" (SNAI) ir "Kauno energija" (KENR), kurių akcijų kainos atitinkamai sumenko 0,82 proc. iki 18,15 litų bei pakilo 10,48 proc. iki 6,01 lito, o apyvartos siekė 1,378 mln. litų ir 596,7 tūkst. litų.

Didesnė apyvarta "Snaigės" akcijomis buvo pasiekta dėka kelių stambių sandorių, tuo tarpu Kauno bendrovės akcijomis buvo prekiauta itin aktyviai - buvo sudaryta net 162 sandoriai.

"Kauno energijos" akcijos ir toliau graibstomos investuotojų, kurie pastebėjo, kad bendrovė yra ženkliai mažiau įvertinta nei kitos energetikos sektoriaus atstovės. Džiugu tai, kad rinkoje pirkėjai sulaukia gan stiprios akcijų pasiūlos - tai neabejotinai prisideda prie dar vienos investavimo pozicijos Vilniaus biržoje likvidumo didinimo.

Aktyviau buvo prekiauta ir pigusiomis didžiųjų bendrovių "Lietuvos telekomas" (LTEL) bei "Mažeikių nafta" (MAZN) akcijomis, kurių kainos sumenko atitinkamai 0,43 proc. iki 2,32 lito ir 1,01 proc. iki 4,9 lito, o apyvartos siekė 322,8 tūkst. litų bei 195,9 tūkst. litų.

Pastaruoju metu rinkoje šiek tiek atsitraukė stambieji investuotojai ir tai greitai pasijuto didžiųjų bendrovių pozicijose bei palaipsniui ir visoje rinkoje sumažėjus prekybos apimtims bei nedidele kainų korekcija.

Tuo tarpu ketvirtadienį po nedidelio kainos koregavimosi vėl brango "Šiaulių banko" (SAUB) akcijos, kurių kaina pakilo 1,37 proc. iki 2,97 lito, o apyvarta siekė 100,05 tūkst. litų. Tiesa, sesijos metu akcijų kaina svyravo 2,88 - 2,97 lito intervale.

Banko akcijoms nusileidus prie 2,9 lito taško sutinkama stipri paklausa, kuri neleidžia tolimesnės kainos korekcijos. Investuotojus ši pozicija masina tuo, kad į banką kaip finansinis investuotojas ateina Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas bei tai, kad akcininkams susirinkimo metu bus siūloma pritarti dar kartą didinti banko įstatinį kapitalą iš banko lėšų ir išdalinant naujos emisijos akcijas esamiems akcininkams nemokamai. Dar kol kas išlieka intriga kokio dydžio bus naujoji emisija.

JT finansų makleris Marius Dubnikovas

Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia Finansų maklerio įmonė “Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją