Taip pirmadienį Jungtinės Karalystės gynybos ministerija rašė socialiniame tinkle „X“.

„Rusijos vyriausybė turi ambicingų planų 2024 metais išlaidas padidinti 26 proc. Tai grindžiama optimistiniais lūkesčiais, kad pajamos išaugs 22 proc., o pajamos iš naftos ir dujų turėtų padidėti beveik 25 proc.“, – rašoma ministerijos įraše.

Tačiau, pasak žvalgybos analitikų, Rusijos vyriausybė, norėdama finansuoti planuojamas išlaidas, turės sumažinti įmokas į Nacionalinio turto fondą ir padidinti vidaus mokesčius bei skolą.

„Tokia politika beveik neabejotinai turės neigiamą poveikį ekonomikai vidutinės trukmės ir ilguoju laikotarpiu, nes išlaikys infliacinį spaudimą arba suvaržys būsimą ekonomikos augimą.

Nacionalinio turto fondas yra tariamai skirtas ilgalaikei Rusijos žmonių ekonominei gerovei, tačiau vis dažniau naudojamas invazijai į Ukrainą finansuoti, o jo turto vertė 2023 metais sumažėjo 10 proc.“, – pažymi JK gynybos ministerija.

Kaip anksčiau rašė „Ukrinform“, Rusijos pramonė greičiausiai nesugebės visiškai aprūpinti naujų kariuomenės pajėgų įranga ir ginklų sistemomis, nepaisant jų gebėjimo išlaikyti dabartinį kovinių operacijų tempą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją