Balandžio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios sumenko 0,38 JAV dolerio, arba 0,42 proc., iki 91,03 JAV dolerio už barelį.

O kovo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) smuktelėjo 0,22 JAV dolerio, arba 0,24 proc., iki 89,66 JAV dolerio už barelį.

Ketvirtadienį „Brent“ atpigo 0,14 JAV dolerio, arba 0,15 proc., o WTI pabrango 0,22 JAV dolerio, arba 0,25 procento.

Metinė infliacija JAV sausį pakilo iki 7,5 proc., pasiekusi aukščiausią per 40 metų lygį ir sustiprinusi lūkesčius, kad Federalinio rezervo sistema (FRS) labiau sugriežtins savo pinigų politiką. Tai savo ruožtu „pakėlė JAV dolerio kursą, o tai paskatino žaliavų kainų smukimą“, pažymėjo finansų maklerio įmonės „Oanda“ analitikas Edwardas Moya (Edvardas Moja).

Kylant JAV dolerio kursui, prekiautojams, kurie naudoja kitas valiutas, tenka brangiau mokėti už naftą.

Tačiau „juodojo aukso“ kainas ir toliau kažkiek palaiko trečiadienį paskelbti duomenys, kurie parodė, kad JAV komercinės naftos atsargos per praėjusią savaitę netikėtai sumažėjo 4,76 mln. barelių.

„Rinka susipainiojo – viena vertus, daro poveikį atsargų duomenys, o kita vertus, įvairūs ženklai, kad FRS palūkanų normas 2022 metais greičiausiai didins sparčiau negu buvo manyta anksčiau“, – pažymėjo analizės bendrovės „United ICAP“ analitikas Scottas Sheltonas (Skotas Šeltonas).

Vis dėlto padėtis rinkoje „tebėra sudėtinga ir prognozės nekeičiamos, naftos kainos toliau kils“, pridūrė E. Moya.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)