Gegužę lūkesčiai dėl Vokietijos ekonomikos blogėjo - rodiklis smuktelėjo nuo 43,2 iki 33,1 punkto. Tuo tarpu balandį JAV mažmeninės prekybos apyvarta augo lėčiau negu tikėtasi. Amerikiečiai išlaidavo mažiau - balandį, palyginti su prieš tai buvusiu mėnesiu, apyvarta didėjo 0,1 procento. Tiesa, reikia turėti mintyje, kad kovą apyvarta didėjo net 1,1 proc., todėl 0,1 proc. balandžio mėnesio augimas nuo kovo mėnesio bazės neatrodo toks mažas. Šįryt Azijoje Japon! ijos NIKKEI smunka 0,20 proc., Honkongo HANG SENG kyla 0,88 procento.

EUR/USD 1,3720. Vokietijos centrinio banko narys J. Weidmanas pažymėjo, kad prireikus yra pasirengęs pritarti  bazinių palūkanų normų sumažinimui. Jo komentarai rinkoje yra akylai sekami ne tik todėl, kad Vokietijos centrinio banko balsas yra itin svarus Europos centriniame banke. Visų pirma J. Weidmanas yra griežtesnės pinigų politikos šalininkas. ECB prezidentas M. Draghis praėjusią savaitę užsiminė dėl potencialaus ekonomikos skatinimo birželį, todėl tokie J. Weidmano pareiškimai tik sustiprina tokius lūkesčius. Euras JAV dolerio atžvilgiu atpigo iki maždaug 5 savaičių žemumų (1,372 JAV dolerio už eurą).

Baltijos šalių rinkų indeksai toliau juda skirtingomis kryptimis. Optimizmo yra daugiau Vilniuje (OMXV +0,3 proc.) ir Rygoje (OMXR +0,3 proc.), mažiau  - Taline (OMXT -0,4 proc.). Bendra apyvarta viršijo 1,7 mln. eurų, ją didino tiesioginiai sandoriai Talino biržoje (331 tūkst. eurų apyvarta TVEAT, 442 tūkst. eurų apyvarta OEG, 318 tūkst. eurų apyvarta MRK1T). Vilniaus biržoje aktyviausiai prekiauta TEO LT akcijomis, kurios brango 1,38 proc. iki 0,733 euro, apyvarta buvo 117 tūkst. eurų. Turint mintyje, kad dar pirmadienį TEO LT akcijų kaina smuko mažesniu negu dividendų dydžiu, antrą prekybos sesiją iš eilės akcijos brangsta. Vakar buvo pirma diena, kada „City Service“ (-1,23 proc.) akcijų nusipirkę investuotojai nebepretendavo į dividendus už 2013 metus. Rytoj 3 mėnesių veiklos rezultatus skelbs „Tallink Grupp“.