Doleris jenos atžvilgiu atpigo nuo 110,45 iki 109,65 jenos. Euro kursas dolerio atžvilgiu pabrango nuo 1,1254 iki 1,1269 JAV dolerio. Euras jenos atžvilgiu atpigo nuo 124,31 iki 123,56 jenos.

Valiutų rinkos dalyviai laukia pirmalaikių parlamento rinkimų Didžiojoje Britanijoje, kurie įvyks ketvirtadienį. Kai kurie analitikai nuogąstauja, kad šeštadienį Londone įvykdytas teroro aktas gali paveikti rinkimų rezultatus.

Tai pat ketvirtadienį buvęs JAV federalinio tyrimų biuro vadovas James Comey (Džeismas Komis) Kongrese atsakys į klausimus dėl galimo JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kišimosi į tyrimą jo buvusio patarėjo nacionaliniais klausimais Michaelo Flynn (Maiklo Flino) atžvilgiu.

Be to, geopolitinę įtampą padidino ir kelių arabų šalių sprendimas nutraukti diplomatinius santykius su Kataru, kuris kaltinamas remiantis teroristines organizacijas.

„Akivaizdu, kad investuotojai laukia ketvirtadienio, kai Jungtinėje Karalystėje bus rinkimai, o J. Comey, – sakė „Mizuho Securities“ analitikas Yutaka Miura (Jutaka Miura). – Nėra jokio reikalo skubėti, nes JAV ir Japonijos biržų indeksai jau ir taip siekia istorines aukštumas.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)