JAV viceprezidentas M. Pence‘as vakar pareiškė, kad Irano valdžia nurodė savo remiamiems kovotojams regione susilaikyti nuo atakų prieš JAV piliečius ir objektus. Jungtinės Karalystės Bendruomenių rūmai nubalsavo už įstatymą dėl pasitraukimo iš ES sutarties ir taip atvėrė kelią šalies išstojimui iš Bendrijos iki sausio 31 dienos.

Netrukus iš pareigų pasitrauksiantis Anglijos banko vadovas M. Carney pareiškė, kad ekonomikos atsigavimas išsisprendus „Brexit“ klausimui nėra garantuotas, todėl negalima atmesti palūkanų normų mažinimo netolimoje ateityje tikimybės. Svaro sterlingų kursas euro atžvilgiu po šio pareiškimo smuktelėjo 0,23 proc. (iki 0,85 svaro už eurą).

Naujų bedarbių JAV per savaitę užregistruota 214 tūkst. – 6 tūkst. mažiau, negu tikėtasi. Šiandien bus skelbiama JAV darbo rinkos ataskaita. Prognozuojama, kad gruodį sukurta 160 tūkst. darbo vietų, o nedarbo lygis liko 3,5 procento. Sumažėjus paklausai saugiais laikomiems aktyvams, auksas šįryt pinga trečią prekybos sesiją iš eilės (8.45 val. Lietuvos laiku -0,30 proc., iki 1547,70 JAV dolerių už Trojos unciją).

Baltijos šalių biržose dominavo prekyba Šiaulių banko (+0,78 proc.) ir „Tallink Grupp“ (-0,21 proc.) akcijomis, kuriomis sudaryta po daugiau negu 100 sandorių (prekybos apyvarta siekė atitinkamai 438,3 ir 190,6 tūkst. eurų).

Šiaulių bankas jau pasibaigus prekybos sesijai, pranešė apie su „Danske Bank“ Lietuvos filialu pasirašytą sutartį dėl 125 mln. eurų vertės privačių klientų paskolų portfelio įsigijimo. Teigiamu kainos pokyčiu išsiskyrė „LHV Group“ (+2,85 proc., iki 12,65 euro už akciją). Pasibaigus prekybai, pranešta, kad kredito reitingų agentūra „Moody‘s“ patvirtino banko „Baa1“ reitingą.

Į aplinkosaugos skandalą įklimpusi „GrigeoKlaipėdoje surengė spaudos konferenciją, kurios metu grupės prezidentas G. Pangonis pakomentavo susidariusią situaciją ir informavo apie fondą, kuris bus steigiamas padariniams gamtai likviduoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)