Vakar JAV ir keletas kitų biržų neveikė, tad pasaulyje prekyba buvo gana rami. Niūresnės nuotaikos įsivyravo dėl Ispanijos bankų padėties, kurie vertinami labai atsargiai. Netgi geresni Graikijos apklausų rezultatai buvo nustelbti susirūpinimo dėl Ispanijos, kurios skolinimosi kaina smarkiai padidėjo, kai vyriausybė paskelbė gelbėjanti „Bankia“ banką. Ispanijos premjeras pasakė, kad nėra jokio poreikio tarptautinių institucijų pagalbos suteikimui, tačiau ES ir ypač ECB turėtų dėti daugiau pastangų bankų sektoriui stabilizuoti. Šįryt nuotaikos rinkose kiek geresnės dėl tikėtino Kinijos ekonomikos skatinimo. Ateities sandoriai beveik visose biržose rodo indeksų pakilimą. Japonijos NIKKEI šįryt padidėjo 0,74 proc., o Honkongo „Hang Seng“ – 1,07 procento. Euras, nors ir šiek tiek pakilęs, išlieka silpnas, dėl, tikėtina, mažos paklausos sulauksiančio rytojaus Italijos obligacijų aukciono.

Savaitės pradžia netikėtumų į Baltijos šalių biržas neatnešė – investuotojai nebuvo linkęs priimti sprendimų, todėl likvidumas išliko nedidelis. Regiono indeksų vertės kito priešingomis kryptimis: OMXV ir OMXR smuktelėjo atitinkamai 0,13 proc. ir 0,25 proc., tuo tarpu OMXT ir OMXBB padidėjo atitinkamai 1,18 proc. ir 0,53 procento. Apyvartos lyderiai išliko tie patys – TEO LT (0,00 proc.) Vilniuje ir „Tallinna Vesi“ (-0,39 proc.) Taline. „Invaldos“ akcijos neteko net 4,87 proc. savo vertės, nes dalis investuotojų nusprendė nebelaukti galimo naujo akcijų supirkimo, kuris galėtų prasidėti ne anksčiau rugpjūčio mėnesio, ir suskubo parduoti turimas akcijas rinkoje jau dabar. Šiek tiek prastesni nei tikėtasi „Linas Agro Group“ (-0,57 proc.) liepos-kovo mėnesių rezultatai taip pat padidino bendrovės akcijų pasiūlą.

„Lietuvos dujų“ (+0,55 proc.) akcininkai neeiliniame susirinkime pritarė bendrovės skaidymui į 3 įmones: nuo „Lietuvos dujų“ bus atskirta įmonė, kuriai atiteks magistraliniai dujotiekiai ir dujų perdavimo veikla, pačios „Lietuvos dujos“ užsiims tiekimo veikla, o dujų skirstymo vamzdynai ir skirstymo veikla bus perduoti naujai steigiamai antrinei „Lietuvos dujų“ įmonei. Bendrovės atskyrimo sąlygas pavesta parengti bendrovės valdybai, tik po jų paskelbimo bus galima paanalizuoti skaidymo proceso įtaką mažiesiems „Lietuvos dujų“ akcininkams. Šiandien baigiasi privalomo oficialaus siūlymo supirkti „Snaigės“ akcijas terminas. Rusijos bendrovės „Polair“ valdoma UAB „Vaidana“ bendrovės akcijų supirkimą pradėjo kovo 21 dieną, už akciją bus mokama 0,54 euro. Prieš supirkimą UAB „Vaidana“ valdė 59,9 proc. „Snaigės“ akcijų, o iki pirmadienio vakaro mažieji akcininkai pardavimui buvo pateikę 9,6 mln. akcijų, t.y. dar 24,2 proc. bendrovės akcijų. Metų pradžioje pagrindinio akcininko atstovai buvo minėję, kad pasibaigus supirkimui nebus siekiama išbraukti bendrovės akcijų iš biržos prekybos sąrašo.