„Prieš pusę metų politinė rizika buvo didelė, dabar – dar didesnė. Manau, anksčiau ar vėliau JAV ar Izraelis smogs Iranui, tai praktiškai neišvengiama“, – „Reuters“ teigė investuotojų konferencijoje antradienį dalyvavęs M. Faberis.

„Tarkime, Artimuosiuose Rytuose ar kur kitur kyla karas. (JAV centrinio banko pirmininkas) B. Bernanke išspausdins daugiau pinigų, jie neturi kito pasirinkimo, jie neturi pinigų, kuriuos galėtų skirti karui“, – sakė M. Faberis.

„Reikia įsigyti brangiųjų metalų arba akcijų. Dauguma karų ir socialinių neramumų nesužlugdė korporacijų, įprastai jos išlieka“, – sakė jis.

Jo teigimu, dauguma Artimųjų Rytų biržų pasiekė žemiausią lygį ir nustojo smukti. Tiesa, mažai tikėtina, kad po vadinamojo Arabų pavasario įvykę santvarkų pasikeitimai bus palankūs investuotojams.

„Jei jus vargina permainos, gulėkite lovoje“, – pareiškė M. Faberis.

66 m. ekonomikos specialistas konferencijoje kalbėjo, jog karo Artimuosiuose Rytuose tikimybę didina Vakarų galingųjų (valstybių) imperatyvas prižiūrėti Kiniją ir priklausymas nuo Artimųjų Rytų naftos. „Galvoju, kad Artimieji Rytai užsiliepsnos“, – pareiškė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją